Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Postat de gospodariu in Dulciuri
13 Iul 2016 | 2632 vizualizari
Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Ingrediente

  • Pentru coaja de tarta:
    • 250 g faina;
    • 2-3 linguri zahar pudra;
    • 125 g unt de 82% grasime;
    • 1 galbenus;
    • 40 ml apa rece;
    • zeama de lamaie;
    Pentru mouse-ul de fructe de padure:
    • 300g fructe de padure congelate;
    • 2 linguri zahar;
    • 1 lingură apa;
    • 5g gelatina;
    • 150ml smantana pentru frisca (35% grasime)
    Pentru jeleul de corcoduse:
    • 2 cani suc de corcoduse galbene;
    • 2 linguri zahar pudra;
    • 1 plic praf de budinca de vanilie;
    Pentru bezeaua de decor:
    • 1 albus;
    • 4 linguri de zahar;
    • 40 ml apa;

Mod de preparare

Pregatirea aluatului de tarta:

Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece taiat cubulete pana devine o compozitie nisipoasa.

Peste aceasta se adauga galbenusul,zeama de lamaie si apa rece treptat pana aluatul incepe sa se lege.

Cand aluatul este gata,se inveleste in folie alimentara si se introduce la frigider pentru 30 minute,dupa care se scoate se intinde cu sucitorul si se aseaza apoi in tava de tarta.

Cu ajutorul unei furculite se cresteaza aluatul si se introduce din nou la frigider pentru inca 20 minute,dupa care se scoate pe pune deasupra hartie de copt si boabe de fasole sau naut pentru a nu-i da voie aluatului sa creasca.

Se lasa la cuptor 20 minute la foc potrivit,dupa care se scot fasolele/nautul si se mai lasa 5 minute sa se rumeneasca.

Pentru a pregatii mouse-ul de fructe de padure vom pune fructele de padure pe foc cu 2 linguri zahar si 1 lingură apa si le fierbem la foc mic pana cand se înmoaie si zaharul se dizolva. Pasam apoi cu un blender si strecuram printr-o sită deasa.Cat amestecul este inca destul de cald pune in el gelatina inmuiata in apa rece si amestecam bine.Bate spuma smantana de frisca si la final amestecam in piureul de fructe de padure gelatina si apoi frisca.

Jeleul de corcoduse il vom face cu ajutorul unui plic de praf de budinca,conform instructiunilor,inlocuind laptele cu sucul de corcoduse galbene.

Pentru asamblarea tartei,vom turna in coaja de tarta mouse-ul de fructe de padure si deasupra jeleul de corcoduse,dupa care vom introduce la frigider pentru 3-4 ore.

La final se decoreaza tarta cu meringue(albus de ou batut spuma cu sirop din zahar),fructe de padure,iar pentru un aspect mai wooow flambam usor bezeaua.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec cu fructe confiate si glazura de branza dulce

Postat de RuxyRux

Chec cu fructe confiate si glazura de branza dulce

Eu am ales sa fac checul la tava, intr-o forma rotunda. Se cerne faina si praful de copt intr-un vas larg, se incorporeaza si fulgii de cocos, se adauga untul rece, dar moale si se amesteca cu...

Citeste continuarea

Biscuiti cu ciocolata alba si stafide

Postat de Oana

Biscuiti cu ciocolata alba si stafide

  Mixeaza untul moale cu zaharul alb si brun cu ajutorul telului Breville sau cu un mixer, apoi adauga oul si vanilia si mixeaza pana ce amestecul devine cremoasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2016, 19:43
Chiar wow arata!
la 13.07.2016, 20:13
Cat de faina e!
la 13.07.2016, 20:15
la 13.07.2016, 20:18
la 13.07.2016, 21:43

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking