Tarta de toamna: cu mere, pere si gutui

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
12 Oct 2016 | 5211 vizualizari
Tarta de toamna: cu mere, pere si gutui

Nimic nu este mai bun, mai parfumat si mai gustos ca si o tarta cu fructe de toamna. Aluatul se topeste in gura, umplutura se combina armonios cu scortisoara, iar rezultatul este unul de vis. In plus, nu am folosit zahar, ci indulcitor de la Green Sugar, asa ca nu mi-a fost frica sa mananc o bucatica in plus ;)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 gr unt
  • 3 linguri iaurt
  • 1 ou
  • 350 gr faina
  • 1 lingura indulcitor Green Sugar pulbere ( sau 1 lingura si 1/2 zahar normal)
  • 1 pliculet vanilie Green Sugar
  • 1 lingurita praf de copt

Pentru umplutura:

  • 1.2 kg mere
  • 400 gr pere
  • 250 gr gutui
  • 1 lingurita unt
  • 2 linguri indulcitor Green Sugar pulbere ( sau 3 linguri zahar normal)
  • 2 stelute de anason
  • 1 lingurita scortisoara pudra
  • 1 pliculet vanilie Green Sugar
  • Green Sugar pudra ( sau zahar pudra)

Mod de preparare

Incepem cu umplutura:
Spalam fructele, le curatam de coaja.
Merele si perele, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le stoarcem de zeama.
Gutuile le dam prin razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o tigaie punem untul, merele cu perele stoarse si gutuile.
Presaram Green Sugar-ul, dam drumul stelutelor de anason si lasam la foc mediu spre mare, pana se trage tot lichidul.

Cam 8-10 minute dureaza. Inainte sa fie gata umplutura, punem scortisoara, vanilia Green Sugar si mai lasam 1 minut pe foc.
Cand este gata, dam umplutura deoparte si o lasam sa se raceasca.
Aluatul:
Untul rece il amestecam cu oul, iaurtul si indulcitorul.
Le amestecam bine, apoi punem vanilia, praful de copt si faina treptat.
Cat putem amestecam cu lingura, iar cand incepe sa se intareasca, framantam cu mana.
Vom obtine un aluat nelipicios si usor de modelat.

Il invelim in folie, il dam 15-20 de minute la frigider.
Scoatem aluatul de la frigider, rupem ceva mai mult de jumatate din el.
Intindem o foaie potrivit de subtire.
Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, punem foaia de aluat.
Peste aluat punem umplutura, o nivelam, iar surplusul de aluat de pe margini, il indepartam.
Restul de aluat il intindem, taiem fasii si formam un grilaj pe tarta.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este frumos rumenita.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

O pudram cu indulcitor, o portionam si servim.
Ce ramane, o acoperim cu folie alimentara si o tinem in frigider.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de toamna: cu mere, pere si gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarta cu fructe de toamna

Postat de Pungasa_Rogue

Tarta cu fructe de toamna

Umplutura: Gutuile, perele si merele curatate de coaja si seminte se spala si se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2016, 20:15
Parca-i simt mirosul !
la 12.10.2016, 20:16
Se simte si mirosul dar gustul este cel mai cel, Cleme
la 12.10.2016, 20:35
Aromata si delicioasa
la 12.10.2016, 20:42
O MINUNE DE TARTA !!!
la 12.10.2016, 20:49
buna buna

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking