Tarta mediteraneeana cu branza si masline by Ruxy

Postat de medioto59 in Aperitive / Garnituri
28 Ian 2012 | 7064 vizualizari
Tarta mediteraneeana cu branza si masline by Ruxy

Reteta care m-a inspirat a fost una a lui Ruxy-Rux...http://bucatariecudragoste.blogspot.com/2011/08/tarta-mediteraneeana-cu-branza.html.........si va rog sa ma credeti pe cuvant de bucatarasa ............... hihihi............ ca este bunaciune curata si merita incercata.Ete ca am facut si rima. Numai ca Ruxy ca o super - gospodina a facut aluatul in casa eu in schimb am cumparat.......stiiiiiiiiiu o sa vina carcotasele si o sa spuna ca ce gospodina sunt eu de nu fac aluat...............ei ,bine sa stie lumea ca pe langa dulce nu fac nici aluat,in cel mai rau caz....hahaha....face masina....)))

Ingrediente

  • 1 foaie aluat foietaj
  • 3 oua
  • 500 g iaurt
  • 300g branza (eu am folosit de vaca dar se poate folosi orice alta branza)
  • 3 linguri crema de branza
  • 2-3 linguri cu faina
  • cascaval
  • o mana de masline fara samburi
  • marar verde
  • sare 

Mod de preparare

Decongelam aluatul. Tapetam o tava rotunda cu unt si intindem aluatul astfel incat sa imbracam si peretii acesteia. Intepam cu ajutorul unei furculite aluatul din loc in loc. In timp ce incalzim cuptorul ne ocupam de umplutura. Mixam bine ouale cu putina sare apoi adaugam iaurtul, crema de branza, faina in ploaie si la final branza maruntita si mararul taiat. Amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.

Turnam umplutura in tava rotunda, deasupra radem cascavalul si apoi decoram cu masline. Dam tarta la cuptor la 180 grade si o tinem circa 40 min. Se scoate din cuptor, se lasa sa se racoresca apoi se taie si ........pofta buna! Se poate servi atat calda cat si rece, dupa preferinta. Va astept cu mare drag la masa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta mediteraneeana cu branza si masline by Ruxy" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (60)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Rulada cu crema de branza si somon

Postat de Bucataras

Rulada cu crema de branza si somon

Pentru aluatul de rulada, se fierbe mai intai morcovul, se lasa la racit, apoi se mixeaza cu 2 linguri din zeama in care a fiert pana se obtine un piure fin. Sunt suficiente 2 linguri pline cu...

Citeste continuarea

Placinta cu Peste si Ciuperci (Reteta Video)

Postat de Ina75

Placinta cu Peste si Ciuperci (Reteta Video)

Tocam marunt ceapa. Pregatim aragazul si o tigaie antiaderenta in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si calim pana cand aceasta devine usor transparenta Punem ciupercile si calim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2012, 20:26
Ce bine arata!!
la 28.01.2012, 20:26
Ce fel de aluat ai avut?
la 28.01.2012, 20:29
wow,wow,wow ce tarta delicioasa
la 28.01.2012, 20:35
Un deliciu
la 28.01.2012, 20:38
auzi Inuco de ce esti carcotasa ca la tine nu ma gandeam sa fii

Vezi toate comentariile (60)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking