Ingrediente
Pt. aluat:
- 500 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1 lg untura
- 1 ou
- 1 lgt sare
- lapte cat cuprinde
Pt. umplutura:
- 1 cutie branza fagaras
- 1 cutie branza pufoasa cu verdeata
- 50 g masline negre fara samburi
- 1/2 ardei gras
- 1 ou
- patrunjel verde tocat
- 1 buc carnat picant
- 3-4 rosii cherry
- sare, piper dupa gust
- 50 g cascaval
Mod de preparare
Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se amesteca. Se pune untura, oul batut si laptele caldut cate putin pentru a se putea framanta, pana se obtine un aluat omogen, elastic si care poate fi intins. Se lasa deoparte.
Intr-un bol se amesteca cele doua feluri de branza, se adauga oul batut, maslinele taiate felii, ardeiul gras taiat cubulete si patrunjelul tocat. Se omogenizeaza. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se ia forma de tarta si se unge cu ulei. Se intinde aluatul in forma rotunda, putin mai mare decat forma de copt. Se aseaza cu grija aluatul in tava, ramanand si peste margini din aluat. Se umple forma cu branza, iar deasupra se aseaza carnatul taiat rondele. Rosiile cherry se taie in doua sau in patru si se aseaza din loc in loc peste branza. Se aduc marginile aluatului deasupra peste branza, incretindu-l usor.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute. Cand este gata, se stinge focul, se scoate tava din cuptor si se rade cascaval peste margini. Se da din nou tava la cuptor pana se topeste cascavalul, se lasa la racit apoi se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|