Tarta rustica cu branza dulce si stafide

Postat de RuxyRux in Dulciuri
28 Oct 2015 | 2334 vizualizari
Tarta rustica cu branza dulce si stafide

Va invit cu drag la tarta delicioasa!

Ingrediente

Blat:

  • 300 gr. faina
  • 180 gr. unt gras( 85%)
  • 80 gr zahar
  • 1 ou
  • 3 linguri lapte rece
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina pentru infainat

Umplutura:

  • 500 gr branza dulce cremoasa( eu prefer Pilos de la Liddl)
  • 175 gr. zahar
  • vanilie
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 3 oua
  • o canita de stafide
  • 1 pahar de lapte dulce

Mod de preparare

Blatul:

Intr-un vas mare se cerne faina, untul rece se taie felii, se adauga zaharul, oul, laptele rece, vanilia, praful de sare si praful de copt si se framanta aluatul, cand este gata se infaineaza cu o mana de faina si se pune la rece 30 de minute.

Umplutura: 

Stafidele se pun intr-un pahar de lapte rece la hidratat.

Se amesteca branza dulce cremoasa cu ouale, cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie.

Blatul:

Se scoate aluatul de la rece si se intinde o foaie pe hartia pergament  infainata bine, la fel si sucitorul, se intoarce apoi deasupra formei unsa cu unt, se asaza compozitia de branza, se pun stafidele scurse de lapte si se pliaza marginile blatului deasupra.

Se coace tarta  35 sau 40 de minute in functie de cuptor sau pana se rumeneste frumos.

Sa aveti pofta la desert!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Desert rulada de biscuiti cu unt de arahide si sos de visine cu afine

Postat de rocsi_1612

Desert rulada de biscuiti cu unt de arahide si sos de visine cu afine

Rulada de biscuiti: Intr-o cratita rupeti ciocolata bucatele. Adaugati uleiul de cocos, laptele de soia, zaharul si karobul. Transferati cratita pe foc, focul sa fie potrivit. Amestecati...

Citeste continuarea

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata

Postat de Pungasa_Rogue

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata

Coji de nuci: Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca. Se cerne faina intr-un castron (pentru inceput puteti sa cerneti 200 g pentru ca este posibil sa nu intre toata). Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2015, 20:53
O bunatate!
la 28.10.2015, 20:54
Cu mare drag acceptam invitatia. Cu asa bunatate de tarta,cum sa refuzam? Arata super tartuta.
la 28.10.2015, 21:00
O portie va rog, sa fie calda...
la 28.10.2015, 21:02
Leuta draguta...e inca fierbintica
la 28.10.2015, 21:03
Camy scumpa, pup cu mare drag!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking