Tarta rustica cu dovlecei

Postat de momo121 in Aperitive / Garnituri
23 Aug 2016 | 5381 vizualizari
Tarta rustica cu dovlecei

Daca va plac dovleceii, aceasta tarta este una foarte buna, usor de preparat, economica si poate fi luata la pachet sau de ce nu la picnic! Eu am refacut-o ca s-a terminat foarte repede :D

Ingrediente

  • 425g dovlecei
  • 4 oua mari
  • 50g unt/ulei
  • 125g cascaval ras
  • 125-130g lapte
  • 150g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare

Mod de preparare

Spalam dovleceii, ii spergem si ii taiem rondele subtiri.

       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, iar galbenusurile le mixam cu un praf de sare pana se deschid la culoare, dupa care adaugam untul topit si racit (sau ulei, daca nu aveti  prin casa unt), amestecam bine, apoi adaugam si cascavalul, laptele, ne ajutam de o spatula sau o lingura de lemn pentru a omogeniza bine ingredientele. Faina cu praful le copt le trecem printr-o sita direct peste compozitia de galbenusuri, potrivim de sare si amestecam totul pana la omogenizare.
       La sfarsit adaugam feliile de dovlecei si albusurile batute spuma, amestecam totul cu grija cu ajutorul unei spatuli pana omogenizam bine toate ingredientele.

       Punem compozitia rezultata intr-o tava (de 24cm am avut eu) tapetata cu hartie de copt doar pe fund si unsa cu ulei si faina pe margini pentru a nu se lipi.
        Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40minute sau facem testul cu scobitoarea.
       O lasam sa se raceasca, o portionam dupa preferinte si se serveste rece!
Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv mini tarte cu crema de branza si jeleu de castraveti

Postat de panacris

Aperitiv mini tarte cu crema de branza si jeleu de castraveti

Aluatul fraged sarat Linco, se lasa la dezghetat in frigider, cca. 3 ore, apoi se intinde pe masa de lucru, se taie in formele dorite. Sau pentru varianta clasica se pun toate ingredientele...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu cartofi si telemea

Postat de oanapl

Aperitiv placinta cu cartofi si telemea

Daca framanti si dospesti aluatul in masina de paine (ca mine), pui toate ingredientele in ordinea urmatoare in masina de paine: laptele caldut, ou, unt topit, zaharul, faina cernuta, drojdia si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2016, 09:20
la 23.08.2016, 09:22
la 23.08.2016, 10:44
Placeeee!
la 23.08.2016, 10:55
Tare buna e!
la 23.08.2016, 11:08
buna

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking