Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
11 Sep 2024 | 563 vizualizari
Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Reteta verii la mine? Clar aceasta tarta cu rosii, pe care am pregatit-o de N ori, pentru ca m-am bucurat de rosii delicioase din gradina bunicii. Din abundenta de rosii de anul acesta am pregatit tarte in fel si chip, care bineinteles contineau rosii, iar aceasta a fost cea care ne-a incantat tare mult. O serveam rece, dimineata (desi merge servita oricand), cu un pahar de iaurt si simteam cum efectiv ma rasfat.  Pentru aceasta Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid, sunt necesare ingredientele urmatoare: unt, oua, faina, branza, cascaval, rosii, susan si condimente.

Ingrediente

  • Ingrediente Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid
  • Pentru aluat:
    • 150 gr unt
    • 1 ou batut
    • 230 gr faina
    • 3 linguri apa rece
    • sare
    Pentru umplutura:
    • 100 gr crema de branza
    • 1 lingura parmezan ras
    • 100 gr cascaval
    • 1/2 legatura patrunjel verde
    • rosii de diferite marimi si culori
    • oregano
    • susan
    • 1 galbenus cu 2 linguri lapte pentru uns

Mod de preparare

Cum se prepara Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Aluatul:

Taiati untul rece cuburi, il puneti intr-un bol. Adaugati oul batut, jumatate din faina si sare. Incepeti si framantati. Puneti restul de faina, framantati, iar la final adaugati apa rece. O sa obtineti o bila de aluat omogena. O inveliti in folie, o dati la rece 30 de minute.

Umplutura: Rosiile spalate le taiati in felii pe rotund, iar cele cherry pe jumatate. Le asezati pe servetele, pentru a absorbi din zeama. Patrunjelul verde il tocati marunt. Cascavalul il dati pe razatoarea mare. Scoateti aluatul de la rece si pe o bucata de hartie de copt, il intindeti intr-o foaie nu foarte subtire, dreptunghiulara. O ungeti cu crema de branza, marginile le lasati putin libere. Presarati patrunjelul verde, parmezanul, apoi cascavalul. Asezati feliile de rosii peste si presarati oregano. Marginea libera o aduceti spre interior, putin peste rosii.  Amestecati galbenusul cu laptele, ungeti marginea tartei si presarati susan.

O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 20 de minute, apoi inca 15 minute cu ventilatie. O scoateti din cuptor cand este gata, o lasati putin la racorit si serviti.

Incearca si reteta de Quiche cu branzeturi, foarte gustos sau varianta de Budinca de dovlecei cu branza.

Iti recomandam si reteta de Tarta sarata cu ciuperci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Placinta impletita cu carnati

Postat de merisor67

Placinta impletita cu carnati

Pregatim intai umplutura pentru ca trebuie sa fie rece cand asamblam placinta. Curatam si tocam marunt, ceapa si usturoiul. Punem uleiul intr-o tigaie, la foc incet, iar cand se incinde,...

Citeste continuarea

Sufleu de brinza cu legume

Postat de simona72

Sufleu de brinza cu legume

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam treptat galbenurile,apoi 2 linguri smantina, iar la urma faina amestecata cu bicarbonatul, avind grija sa nu se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2024, 22:14
la 12.09.2024, 01:20
la 13.09.2024, 08:23
Ce bunătate!
la 14.09.2024, 19:04
Multumesc mult!
la 15.09.2024, 15:56
Bună tare!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking