Ingrediente
- Aluat:
- 150 gr branza dulce de vaci zdrobita cu furculita
- 3-4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita seminte de chimen
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 150 ml apa calduta
- 400 g faina
- 1/2 cub mic de drojdie proaspata sfaramata
- Toping:
- 2 linguri ulei de masline
- 300 gr ciuperci proaspete de roua
- cateva frunze de loboda rosie si alba
- cateva frunze de marar
- 1 ou
- 1 lingura iaurt gras
- sare si piper dupa gust
- Chiftele:
- 200 gr pulpa de porc
- sare si piper dupa gust
- 1-2 catei de usturoi
- cateva frunze de patrunjel
- pentru gust si decor: branza pecorino rasa
Mod de preparare
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa framantare scoatem aluatul pe o planseta din silicon pudrata cu faina. Facem o bila din aluat, il acoperim cu prosop de bucatarie si lasam aluatul la dospit 15-20 minute.
Pentru toping: punem uleiul la incins si adaugam ciupercutele spalate. Le calim la foc iute. Le scurgem de zeama lasata(cam o cana mi-au lasat mie) si le prajim la foc iute aproximativ 5 minute, pana sau inmuiat putin si nu mai sunt apoase. Adaugam sare si piper, loboda taiata in fasii, mararul taiat marunt. Amestecam compozitia si o lasam sa se raceasca. Amestecam oul cu iaurtul si-l adaugam la compozitia de ciuperci.
Pentru chiftelute: spalam carnea, o taiem cuburi si o macinam fin. Adaugam condimente dupa gust, usturoiul tisat si patrunjelul tocat fin. Amestecam compozitia cu mana si formam chiftelute.
Pentru asamblare: pregatim o tava mare de pizza si o tapetam cu hartie de copt. Punem aluatul dospit in mijloc si-l intindem usor cu mainile pana acoperim toata suprafata. Incercam sa fim cat mai blanzi cu aluatul si sa-l presam cat mai putin pentru a nu oprii procesul de dospire... Peste aluat punem compozitia din ciuperci, peste ciuperci asezam chiftelutele, iar deasupra radem putina branza pecorino sau parmezan. Dam tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 25-30 minute. Se serveste calda sau rece, este la fel de buna. Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|