Tarta spiralata cu legume...de post

Postat de Angelica in Mancaruri de post
31 Mar 2016 | 4767 vizualizari
Tarta spiralata cu legume...de post

O reteta foarte delicioasa de post, aspectuoasa, eleganta si la indemana oricui. Savurati:-)

Ingrediente

  • 500 gr. aluat foietaj
  • 1 dovlecel lung si subtire
  • 1 zucchini lung si subtire
  • 1 vanata lunga si subtire
  • 1 morcov lung si subtire
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • ulei pentru uns tava

Mod de preparare

1.Ungem cu ulei o tava rotunda sau ovala, inclusiv pe pereti.
2.Decongelam aluatul foietaj, il taiem in forma ovala mai mare cu vreo 3-4 cm. decat tava si il asezam in tava.
3.Tapetam si nivelam usor si peretii tavii cu aluat, apoi il intepam din loc in loc cu furculita.

4.Dam tava la rece si ne apucam de pregatit legumele.

5.Curatam de coaja dovleceii si morcovul.La vanata ii taiem codita.
6.Dupa ce le-am spalat, le taiem in fasii foarte subtiri si le punem separat la calit in putin ulei de masline, cat sa se inmoaie.Le condimentam cu sare si piper apoi le scoatem in castronele separate.

7.Scoatem tava de la rece si incepem sa asezam legumele aleatoriu de jur imprejur....un rand de dovlecel, un rand de morcov, un rand de vanata...etc...etc, pana se termina toate ingredientele.

8.Dupa ce am umplut tot mijlocul tartei, dam tava la rece din nou pentru 15-20 de minute sau pentru 10 minute la congelator cat sa se intareasca aluatul pentru a nu creste exagerat de mult.Acum este momentul sa pornim si cuptorul si sa il lasam sa se incalzeasca cat timp tarta sta la rece.
9.Dupa ce timpul de racire a trecut, scoatem si dam tava la cuptor, la foc mediu pentru 20 de minute sau pana aluatul foietaj capata o culoare rumen aurie.
10.Servim tarta taiata felii, atat rece cat si calda.

Pofta mare va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta spiralata cu legume...de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ghiveci de legume

Postat de rocsi_1612

Ghiveci de legume

Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem rondele. Ardeii ii spalam, ii curatam de cotor, seminte si ii taiem bucati potrivite. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, pastaile...

Citeste continuarea

Mancare de bob cu prajeala

Postat de Pungasa_Rogue

Mancare de bob cu prajeala

Bobul uscat se pune in apa rece si se lasa sa se umfle peste noapte. A doua zi, se indeparteaza coaja bobului cu ajutorul unui cutit mic si, eventual, gargaritele sau alte stricaciuni. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2016, 16:31
bine arata
la 31.03.2016, 16:31
Super arată și ce gustoasă e!
la 31.03.2016, 16:43
A venit Angi cu bunaciuni
la 31.03.2016, 17:04
ce bine arata!
la 31.03.2016, 17:06

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking