Tarta tatin

Postat de aalliinnaa07 in Dulciuri
19 Mar 2016 | 3969 vizualizari
Tarta tatin

Ingrediente

Aluat:

  • 200g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingura de apa rece
  • putina sare
  • Umplutura:
  • 6 mere galbene
  • 100 g zahar
  • 70 g unt

Caremelul:

  • o cana de zahar(aprox 150gr)

Mod de preparare

Masa:

Intr-un bol punem faina, construim un "vulcan", iar in mijloc adaugam untul in bucati (untul sa fie la temperatura camerei), oul, apa si sarea. Amestecam ingredientele pana cand obtinem un aluat. Daca aluatul e prea tare, mai adaugam putina apa. Aluatul il invelim in folie de plastic si il punem la frigider timp de 30 de minute.

Intre timp, curatam merele, le taiem pe jumatate, scoatem mijlocul, iar fiecare jumatate de mar o taiem in 4. Merele le punem intr-o tigaie cu unt pana se rumenesc. Cand acestea s-au rumenit, intr-o forma rotunda mica in care am pus caramelul facut din cele 150 grame de zahar ars, adaugam feliile de mere rumenite, pe care le asezam in forma de floare. Deasupra merelor punem aluatul, iar marginile aluatului le introducem inauntrul tavei.

Adaugam tarta la cuptorul incins la 180 C timp de 25 de minute.

Cand tarta este gata se scoate din tava si se poate servi cu frisca sau inghetata de vanilie!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta tatin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta Tatin

Postat de BakeUpArtist

Desert tarta Tatin

Am început prin a face un blat clasic de tartă. Întâi, am încorporat untul în făină cu mâinile, am adăugat gălbenușul și am frământat puțin,...

Citeste continuarea

Chec "Tatin" cu caise

Postat de ctlina

Chec "Tatin" cu caise

Incalziti cuptorul la 180 °C. Intr-o tigaie puneti 75 gr zahar si faceti un caramel colorat. Adaugati caisele taiate in 4 si le gatiti cam 5 minute . In bolul robotului amestecam untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2016, 07:15
Bună ar fi o felie la cafea!
la 19.03.2016, 08:22
Ce buna trebuie sa fie!
la 19.03.2016, 08:29
Foarte buna!
la 19.03.2016, 08:57
la 19.03.2016, 09:16

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking