Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Postat de anuta in Aperitive / Garnituri
15 Mai 2019 | 2300 vizualizari
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

retete pentru mese in familie O tarta foarte delicioasa,ceapa rosie dulceaga aromatizeaza si indulceste bucatile de ansoa si da o savoare minunata !

Ingrediente

  • aluat de tarta:
  • cca 400 g faina
  • 1 ou
  • sare
  • busuioc uscat
  • 200 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita de peperoncino
  • umplutura tarta:
  • un borcanel mic de file de ansoa in ulei de masline(80g)
  • 2 cepe mari, rosii
  • 1/2 lingurita de lemongrass
  • 1/2 lingurita de peperoncino
  • 1 lingurita de zahar
  • sare
  • 1 lingurita de otet balsamic
  • file de ansoa
  • ulei ramas de la conserva

Mod de preparare

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine, se da la rece 15 minute, apoi se intinde intre 2 folii de plastic si se asaza in forma de tarta.

Se incinge un pic de ulei de masline si se caleste ceapa rosie taiata julien, cand ceapa capata culoarea sticloasa, adaugam lingurita de zahar, lasam un pic sa caramelizeze, presaram un pic de lemongrass si adaugam lingura de otet balsamic, lasam sa se evapore si potrivim de sare dupa ce am adaugat uleiul de la conserva de ansoa (este delicios!) si peperoncino. Turnam ceapa deasupra aluatului de tarta, repartizam fileele de ansoa si cateva jumatati de masline verzi (pentru un pic de culoare) si dam la cuptor, cca 20 de minute pana ce se rumeneste un pic aluatul.

Lasam sa se raceasca un pic tarta, apoi o scoatem din forma si o portionam. Este absolut delicioasa, cu un gust usor dulceag, picant, afumat, un preparat delicios ce merita incercat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crema de somon cu tofu pe crouton cu blenderul Oster

Postat de AlexTeacher

Crema de somon cu tofu pe crouton cu blenderul Oster

Taiati somonul, branza tofu si cascavalul tofu marunt; Introduceti-le in blenderul performant Oster Reversible si adaugati zeama de lamaie, zeama de portocala si laptele de soia;...

Citeste continuarea

Reteta de aperitiv festiv, rulada de spanac cu crema de branza

Postat de Oana

Reteta de aperitiv festiv, rulada de spanac cu crema de branza

Preparare Reteta de aperitiv festiv, rulada de spanac cu crema de branza Mixeaza spanacul maruntit cu galbenusurile. Adauga smantana. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu si praful de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 16.05.2019, 00:10
Bună...!
la 16.05.2019, 00:34
la 16.05.2019, 07:43
la 16.05.2019, 09:52
Buna!
la 16.05.2019, 10:06

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking