Tarte au flan

Postat de comanligia in Dulciuri
26 Apr 2016 | 2982 vizualizari
Tarte au flan

Si inca o reteta de pe la scoala o reteta tareee buna :D

Ingrediente

Pentru compozitia de foaie ptr tarta(ptr mai multe tarte)

  • 1.200 kg faina
  • 50 gr drojdie
  • 60 gr zahar
  • 3 oua
  • 5 dl lapte
  • 20 gr sare
  • 500 gr unt

Pentru compozitia de flan(ptr mai multe tarte)

  • 1 litru frisca lichida
  • 500 gr de zahar numai daca frisca nu este dulce
  • 10 oua

Mod de preparare

Se pune faina pe planul de lucru.

Se face o fantana inauntru(un spatiu gol) unde se pune drojdia faramitata,apoi peste zaharul si ouale,apoi se toarna laptele la temperatura camerei si se amesteca cu degetele incet pana se dizolva toate,se amesteca incet faina pana devine o coca mai legata se adauga sarea si untul si se amesteca toate pana devine omogena.Nu se framanta foarte mult ci doar pana sunt toate incorporate.

Se lasa la odihnit 10 minute,apoi se amesteca putin compozitia si se cantaresc bule de 140 gr.

Aceste bule se invelesc cu un plastic si se lasa la odihnit 15 minute.

Se intrinde apoi o foaie de tarta (depinde de forma fiecaruia)eu dau un exemplu( 120 gr de coca ptr un diametru de 20 cm=20 tarte.

Aceasta foaie de tarta se pune in forma unsa cu unt, apoi se aseaza marginea cu degetele si cu ruloul se trece peste bordura ptr a o taia.

Se inteapa in interior cu furculita(inauntru se pot pune pere din compot).

Se toarna peste,cu un polonic din compozitia de flan preparata astfel:

Se amesteca zaharul cu ouale si frisca lichida cu un tel si se mai lasa la odihnit(pentru  a se topi zaharul) apoi se toarna peste tarta dar nu pana sus de tot(sa mai fie 1 cm spatiu).

Se lasa cateva minute apoi se introduce in cuptor la 170-180°c.

Se coace circa 40 min (deasupra trebuie sa fie rumena,iar dupa ce sa copt ptr a obtine acele forme din poza trebuie intoarsa tarta cu fata in jos pe un gril.

Se poate servi calda cat si rece.

Sa aveti pofta! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte au flan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Kringel Estonian

Postat de Sim0naWorld

Kringel Estonian

Intr-un bol am cernut faina, am adaugat drojdia sfaramata, zaharul, oul si sarea. Am adaugat laptele incalzit impreuna cu untul topit, si am framantat, rezultand un aluat elastic, ca o plastilina....

Citeste continuarea

Chec cu unt ,fructe şi lamâie

Postat de diaconta

Chec cu unt ,fructe şi lamâie

Am separat albusurile de galbenusuri la cele 4 oua. Untul moale l-am amestecat cu crema mascarpone si zaharul(am pastrat doua linguri de zahar pentru albusuri) si am mixat pâna s-au facut...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2016, 14:48
la 26.04.2016, 14:50
Foarte faina! Imi plac maxim astfel de tarte!
la 26.04.2016, 14:56
Simona si mie
la 26.04.2016, 15:15
la 26.04.2016, 15:29

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking