Tarte cu branza si Tarte cu dulceata

Postat de ancutsa in Aperitive / Garnituri
12 Sep 2016 | 2633 vizualizari
Tarte cu branza si Tarte cu dulceata

Am pregatit tarte cu aluat de casa, pe care le-am umplut astfel: o parte cu dulceata de casa, cealalta parte cu crema de branza si decorate ca niste cosulete de toamna cu legume.    

Ingrediente

  • 150 g Rama Maestro 70% grasime;
  • 1 ceasca lapte cald (150ml);
  • 1 lingurita sare;
  • 1 lingurita zahar;
  • 1 ou;
  • Faina cat cuprinde;
  • 1 praf de copt;
  • Pentru umplutura:
  • 150 g branza rasa;
  • 1 lingurita smantana;
  • 1 ceapa rosie;
  • Sare dupa gust;
  • castraveti, rosii, ardei gras.

Mod de preparare

Se freaca margarina cu zaharul, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se adauga apoi faina cat cuprinde, amestecand si framantand, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere. Aluatul se intinde in foaie subtirica pe masa de lucru (presarata cu faina) si se decupeaza cu un pahar mai mare cercuri pe care le modelam cu degetele si le asezam cu grija in tava de briose, in forme de copt.

Se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 10-15 minute.

Sunt foarte fragede, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.

Se lasa tartele la racit. 

O parte dintre tarte am umplut-o cu branza rasa amestecata cu sare, ceapa tocata marunt si smantana si apoi le-am decorat cu legume taiate marunt si masline, ca sa arate ca niste cosulete de toamna

Din branza ramasa, am umplut cativa castraveti si rosii, pe care le-am decorat cu masline, apoi am format mici sfere, pe care le-am asezat pe ardei gras ca sa aiba mai multa stabilitate si carora le-am pus in cap un cate un capacel de rosie, ce se pot orna cu mustar, ca sa semene cu niste ciupercute. Se servesc alaturi de alte aperitive.

Iar pe celelalte tarte le-am umplut cu dulceata.

Timp total: 1h 30 min

Portii: eu am obtinut 26 de tarte si au fost suficiente pentru onomastica.

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/09/tarte-cu-branza-si-tarte-cu-dulceata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu branza si Tarte cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarte cu Ceva fin si dulceata de mure

Postat de Bucataras

Tarte cu Ceva fin si dulceata de mure

Puneti crema de branza intr-un bol si amestecati pana se omogenizeaza. Adaugati 1-2 linguri de dulceata de mure, amestecati usor. Puneti cate o lingura plina de crema in fiecare coaja de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2016, 16:59
la 12.09.2016, 17:06
vreau si eu un cosulet
la 12.09.2016, 17:09
Motan,
la 12.09.2016, 17:10
Florina, cu mult drag!
la 12.09.2016, 17:25
Ce-mi place tartele

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking