Aluatul: se taie jumatate de margarina in felii subtiri si se framanta cu un pic de faina si sare pana devine faramicios alatul, dupa care se pune borsul, apa, drojdia, zahar se amesteca bine si se adauga faina cat cuprinde, se framanta pana devine un aluat moale, dar bun de intins. Se intinde aluatul intr-o foaie subtire si se pune si cealalta jumatate de margarina, dupa care se fac 3, 4 impaturiri. Se poate da la rece o jumatate de ora si folosi imediat sau se poate lasa pana a doua zi, cand devine si mai bun aluatul.
Eu am impartit aluatul in doua: o jumatate am folosit-o ieri si pe cealalta azi.
Din prima jumatate am facut mini tarte si rozete cu branza, ierburi si marar, iar din cealalta jumatate spice de grau cu carnaciori, dar a doua reteta o voi prezenta separat.
Pentru umplutura: se amesteca branza data pe razatoare cu un ou si ierburile cu marar.
Pentru tarte: se imparte din nou aluatul in doua parti, pentru a lucra mai usor. Se intinde o bucata de aluat in foaie subtirica, se decupeaza cercuri cu un pahar, se asaza in formele de tarte pudrate cu faina. Se umple cu branza. Din restul de aluat, se decupeaza fasii pentru a le decora.
Pentru rozete: se intinde aluatul ramas, se taie dreptungiuri mai maricele, apoi spre margine se pune branza, se ruleaza o data, se taie fasii grosute partea cealalta din dreptungi, se rasucesc aceste fasii si se trec peste rulou.
Se ung cu ou si se coc la foc mediu 10 minute, apoi se da focul mic si se lasa pana se rumenesc (aprox inca 15 minute).
Timp de pregatire: 1h
Timp de coacere: 50min
Portii: 8.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/tarte-si-rozete-cu-branza-ierburi-si.html