Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

Postat de ancutsa in Retete Delikat
15 Iul 2018 | 1498 vizualizari
Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

Ieri mi-am propus sa pregatesc niste tarte cu branza si am cautat o mirodenie care sa puna in evidenta branza si aromele lor sa se potriveasca, asa ca am tot gustat si testat, apoi am gasit potrivite ierburile cu marar de la Delikat. Tartele au iesit foarte pufoase si gustoase, tocmai bune pentru luat la pachet. "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 750 faina cu totul pt framantat
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml apa calda
  • 250 ml bors
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 unt sau margarina
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr branza slab sarata
  • 2 oua
  • 1 lingurita amestec ierburi si marar Delikat

Mod de preparare

 

Aluatul: se taie jumatate de margarina in felii subtiri si se framanta cu un pic de faina si sare pana devine faramicios alatul, dupa care se pune borsul, apa, drojdia, zahar se amesteca bine si se adauga faina cat cuprinde, se framanta pana devine un aluat moale, dar bun de intins. Se intinde aluatul intr-o foaie subtire si se pune si cealalta jumatate de margarina, dupa care se fac 3, 4 impaturiri. Se poate da la rece o jumatate de ora si folosi imediat sau se poate lasa pana a doua zi, cand devine si mai bun aluatul.

 Eu am impartit aluatul in doua: o jumatate am folosit-o ieri si pe cealalta azi.

Din prima jumatate am facut mini tarte si rozete cu branza, ierburi si marar, iar din cealalta jumatate spice de grau cu carnaciori, dar a doua reteta o voi prezenta separat.

 Pentru umplutura: se amesteca branza data pe razatoare cu un ou si ierburile cu marar.

 Pentru tarte: se imparte din nou aluatul in doua parti, pentru a lucra mai usor. Se intinde o bucata de aluat in foaie subtirica, se decupeaza cercuri cu un pahar, se asaza in formele de tarte pudrate cu faina. Se umple cu branza. Din restul de aluat, se decupeaza fasii pentru a le decora.

Pentru rozete: se intinde aluatul ramas, se taie dreptungiuri mai maricele, apoi spre margine se pune branza, se ruleaza o data, se taie fasii grosute partea cealalta din dreptungi, se rasucesc aceste fasii si se trec peste rulou.

Se ung cu ou si se coc la foc mediu 10 minute, apoi se da focul mic si se lasa pana se rumenesc (aprox inca 15 minute).

 

Timp de pregatire: 1h

Timp de coacere: 50min

Portii: 8.

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/tarte-si-rozete-cu-branza-ierburi-si.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

Postat de ancutsa

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

  Aluatul pregatit anterior se taie in trei parti, care se lucreaza pe rand. Se intinde prima foaie, se unge cu ou, se presara cascaval ras, oregano si condimente pentru porc, dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2018, 21:55
la 15.07.2018, 22:00
Foarte drăguțe și bune!
la 15.07.2018, 23:36
Bune!
la 16.07.2018, 01:52
la 16.07.2018, 08:12
Foarte bune si frumoase!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking