Terina cu legume

Postat de oanapl in Mancare copii
3 Feb 2017 | 6377 vizualizari
Terina cu legume

Ingrediente

  • 100 g broccoli
  • 100 g mazare
  • 100 g fasole verde
  • 1 morcov mare
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 4 oua
  • 300 ml smantana
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Cureti morcovul si il speli impreuna cu restul legumelor. Tai morcovul si ardeiul in cubuletele, iar buchetelele de broccoli in jumatate si asezi toate legumele intr-un vas de pregatit la aburi sau pe o sita pe care o asezi pe un vas cu apa clocotita. Le lasi acoperite circa 10-15 minute.

Bati ouale bine, adaugi smantana, condimentezi cu sare si piper si omogenizezi. Pui legumele racite in compozitia de oua si amesteci.

Ungi un vas cu unt, torni amestecul, il acoperi cu folie de aluminiu, il asezi intr-un vas mai mare, pe care il umpli cu apa clocotita.

Introduci totul in cuptorul incins la 160 grade C pentru o ora, dupa care scoti folia si mai lasi 20 de minute.

 Scoti vasul din baia de aburi, lasi terina sa se raceasca si o servesti taiata felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Postat de oanapl

Aperitiv terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi, adaugi treptat cate putin ulei, amestecand intr-un singur sens, pana cand obtii cantitatea...

Citeste continuarea

Terina de legume

Postat de RuxyRux

Terina de legume

Vanata si dovleceii se taie in felii subtiri pe lung (dovleceii i-am feliat in fasii subtiri). Ardeii i-am taiat in sferturi. Ceapa am tocat-o marunt, la fel si morcovii. Pe o foaie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2017, 13:01
buna
la 03.02.2017, 13:06
Imi place !
la 03.02.2017, 13:11
la 03.02.2017, 14:07
arata tare bine ,
la 03.02.2017, 14:58
Multumesc!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking