Ingrediente
- 1 kg ficat de pui
- 2 cepe albe
- 1 pachet de unt
- 10 g gelatina
- 3 linguri de coniac
- sare/piper/cimbru/ghimbir
- 50 g nuca
- frunze de rozmarin
Mod de preparare
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in pachetul de unt.Adaugam si condimentele.
Ficatul de pui se curata de pielite si se clateste sub jet de apa.Se pune si ficatul peste ceapa calita impreuna cu rozmarinul.
Cand ficatul este gata se pune in blender impreuna cu sosul format.
Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa.
Nuca se piseaza marunt,jumatate de compozitie se amesteca cu gelatina si coniacul(sau ce folositi).
Pasta de ficat se amesteca cu compozitia de gelatina si nuca.
Intr-o tava punem o folie alimentara si se toarna compozitia de ficat.
Deasupra se pune nuca ramasa.
Se da la frigider pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de ficat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|