Terina de legume

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
17 Mai 2016 | 2097 vizualizari
Terina de legume

Reteta inspirata dintr-o revista vegetariana, cu modificari dupa gustul personal....savuroasa pana la ultima inghititura...si inca ceva...o sa vi se para prea putina :))))) merita probata garantat!

Ingrediente

  • 1 vanata mare
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 dovlecei mici
  • un pumn de busuioc proaspat
  • un varf de legatura de marar
  • 1 ceapa verde( maricica)
  • 2 morcovi potriviti ca marime
  • 1 cescuta de apa
  • o ceasca de ulei de masline
  • sare dupa gust
  • piper
  • 400 gr branza Philadelphia( 2 cutii )

Mod de preparare

Vanata si dovleceii se taie in felii subtiri pe lung (dovleceii i-am feliat in fasii subtiri).

Ardeii i-am taiat in sferturi.

Ceapa am tocat-o marunt, la fel si morcovii.

Pe o foaie de copt am asezat pe rand, feliile de vanata, ardeii grasi, dovleceii si le-am  stropit cu ulei de masline, le-am presarat cu sare si le-am copt pe programul de grill al cuptorului, pana s-au inmuiat perfect. ( nu au incaput toate intr-o transa)

Intre timp, am incins ulei ( 3 linguri) intr-o tigaie adanca si am calit inabusit ceapa si morcovul,adaugand si cateva linguri de apa, plus busuiocul tocat, apoi am tinut vasul pe foc mic pana ce s-au inmuiat legumele ( in jur de 15 minute)  am potrivit gustul de sare si piper. Am lasat sa se raceasca legumele din tigaie  si le-am amestecat intr-un vas cu branza Philadelphia si mararul tocat.

Am pus o folie de prospetime intr-o tava de chec Jena si la baza am asezat o jumatate din cantitatea de legume coapte( vinete, dovlecel,ardei), deasupra am pus jumatate din crema de branza, apoi din nou restul de legume si deasupra restul de crema de branza.

Am pus tava la rece  minim o ora, dar va recomand totusi minim 3 pentru a putea felia frumos terina.

O mare, dar mareee bunatate!

Mancati terina pe felii de paine integrala prajita unsa cu putin usturoi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Retete similare

Aperitiv cabanosi-pereche in foitaj

Postat de autodiag

Aperitiv cabanosi-pereche in foitaj

Se decongeleaza aluatul de foitaj si se desface. Se taie in patru. Se pun cate doi cabanosi pe fiecare foaie, pe cate doua laturi paralele. Se aduc cabanosii catre centrul foii, rulati in...

Citeste continuarea

Tarta cu dovlecei

Postat de vio_dreams

Tarta cu dovlecei

Din apa, margarina, faina ou si sare framantam un aluat.Il punem intr-o folie alimentara, il presam usor cu mana si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Presaram masa de lucru...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 17.05.2016, 21:20
Minunat ce ai facut tu aici Rux, minunat!!
la 17.05.2016, 21:22
la 17.05.2016, 21:22
vin la masa
la 17.05.2016, 21:23
ce bine arata,vreau si eu
la 17.05.2016, 21:24
Ce minunatie a iesit!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking