Tigaie picanta cu pui si oua posate

Postat de merisor67 in Pui
21 Oct 2014 | 11287 vizualizari
Tigaie picanta cu pui si oua posate

Nu pot sa spun decat "traiasca mama soacra", pentru ca se sacrifica vara pentru noi si se muta la tara unde poate sa creasca pui. Foarte buni sunt puii de curte si ii gatim in fel si fel. De data aceasta am ales sa prepar carnea de pui la tigaie, o bunatate!

Ingrediente

  • pieptul si pulpele inferioare de la un pui
  • 8 carnaciori picanti(Radic)
  • 8 cartofi micuti
  • 200 gr ketchup dulce
  • 50 gr ketchup picant
  • tarhon uscat
  • busuioc verde
  • patrunjel verde
  • sare dupa gust
  • 4 oua
  • 120 ml ulei

Mod de preparare

Punem intr-o tigaie, antiaderenta si incapatoare, uleiul la incins.

Eu am o tigaie mare de aluminiu, teflonata, de 28 cm diametru si destul de adanca.

Asezam in tigaie, pulpele si pieptul de pui portionat in doua, iar peste si printre ele vom aseza carnatii.

Pentru inceput acoperim tigaia cu capacul si o lasam la foc mediu spre mare.

Intoarcem din cand in cand carnea pe toate partile.

Tinem capacul peste tigaie 8-10 minute, apoi il inlaturam si lasam sa se prajeasca frumos si carnatii, altfel sub capac doar se inabuse.

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii feliem in patru pe lung.

Cand sunt gata carnatii ii scoatem cu o paleta pe un platou, iar in locul lor adaugam cartofii.

Acoperim din nou tigaia cu capacul si intoarcem din cand in cand cartofii si carnea, pe partea cealalta.

Nu lasam cartofii sa se prepare definitiv, doar sa se patrunda putin.

Cand este carnea rumenita frumos si se patrunde bine, scurgem grasimea din tigaie si adaugam ketchupul, o ciupitura de tarhon maruntit si cateva frunze de busuioc.

Cand ketchupul incepe sa fiarba pe margini, adaugam ouale sparte si acoperim tigaia cu capacul.

Mai lasam totul pe foc, pana cand ouale prind crusta deasupra, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

Servim cu mamaliguta si branza veche, tinuta sub felia de mamaliguta.

Asa mancam la tara,la bunica, ce buna era branza veche, inmuiata sub felia de mamaliguta, yummyy!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tigaie picanta cu pui si oua posate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Orez cu legume si piept de pui

Postat de Constelatialeu

Orez cu legume si piept de pui

Mai intai, spalam orezul, punem vasul pe foc si adaugam 40 ml ulei, lasam sa se incinga nitel si punem orezul, apoi adaugam apa, cca. de 3-4 ori mai mult decat orez adaugat. Lasam sa fiarba la foc...

Citeste continuarea

Perisoare de pui cu smantana

Postat de Dya

Perisoare de pui cu smantana

Tocam pieptul de pui (daca nu l-am cumparat deja tocat), adaugam cele doua oua si sarea si piperul dupa gust. Omogenizam compozitia si formam perisoarele pe care le vom pune impreuna cu supa de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2014, 16:27
Supeeeer!
la 21.10.2014, 16:28
Foate fain arata!
la 21.10.2014, 16:28
Pup, Simona!
la 21.10.2014, 16:28
la 21.10.2014, 16:33
Roxana

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking