Ingrediente
- 2 pachete piscoturi italienesti
- 2 cutii frisca lichida 32%
- 1 cutie mascarpone 250 gr
- 3 galbenusuri
- 5-6 linguri zahar
- lichior Amaretto sau Rom sau Cognac/ esenta de vanilie
- 400 ml. cafea tare neindulcita
- cacao amaruie si ness pudra
Mod de preparare
Tiramisu reţeta cu frisca
Se pregateste cafeaua concentrata si se raceste putin.
Frisca lichida se bate bine cu 2-3 linguri de zahar. Separat se freaca mascarpone cu galbenusurile , restul de zahar si lichiorul preferat- dupa gust. In loc de lichior se poate adauga numai vanilie. Cele doua creme se amesteca cu grija.
Fiecare piscot se trece rapid prin cafeaua calduta si se aseaza intr-o forma dreptunghiulara de yena sau portelan in strat compact . Primul strat de piscoturi se aseaza pe lung iar al doilea pe lat. Peste piscoturile insiropate se toarna jumatate din cantitatea de crema. Urmeaza al doilea rand de piscoturi si restul de crema. Cacaoa si pudra de ness se pun intr-o sita fina si se presara in strat gros pe deasupra. Se tine la frigider sub lacat caci are tendinta sa dispara rapid!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţeta cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|