Tiramisu reţetă speciala

Postat de articook in Torturi
16 Iun 2010 | 7183 vizualizari
Tiramisu reţetă speciala

Cred ca avem cu totii o reteta de Tiramisu, adaptata dupa reţeta originală, dar aceasta e una mai speciala. Tortul din imagine e facut pt ziua sorei mele care iubeste marea de aceea am schitat un vapor pe el. Puteti incerca si voi chestia asta daca faceti o petrecere cu un anume stil, decupati ceva ce vreti sa apara pe tort, puneti decupajul de hartie peste tortul gata imbracat cu frisca, crema etc si razuiti ciocolata direct pe tort astfel incat sa acopere tot. Dupa aceea indepartati decupajul rezultand ceea ce vedeti in fotografiile de mai jos.

Ingrediente

  • piscoturi (aprox 1pachet)
  • mascarpone(250g)
  • frisca (500 ml)
  • oua(5)
  • zahar (5 linguri)
  • cafea
  • esenta de rom
  • esenta de amareto/migdale
  • ciocolata
  • pudra cacao
  • Crema :
  • mascarpone {se bate spuma}
  • frisca {se bate spuma}
  • albusurile {se bat spuma} + 3 linguri de zahar
  • galbenusurile {se bat bine cu mixerul} + 2 linguri de zahar
  • la sfarsit se amesteca toate

Mod de preparare

Tiramisu reţetă speciala

Vasul in care puneti tortul poate sa aiba orice forma, se aranjeaza un rand de piscorturi in forma {piscoturile se inmoaie in cafeaua rece amestecata cu esenta de rom si esenta de amareto sau de migdale} , se pune un rand de crema , se razuieste ciocolata apoi inca un rand de piscoturi, crema, etc.

In loc de ciocolata razuita pe deasupra se poate pune cacao pudra daca si vasul in care e are peretii mai inalti.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă speciala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si zmeura

Postat de licurici_lra

Desert tort cu ciocolata si zmeura

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit,...

Citeste continuarea

Tort de clatite cu ciocolata si frisca

Postat de ralu_ca

Tort de clatite cu ciocolata si frisca

Pentru inceput amestecam ingredientele pentru clatite  (eu am facut si 5 fara cacao, restul cu cacao ) si am obtinut 25 clatite. Pe foc intr-un vas se pun 250 ml de frisca si se aduc la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2010, 13:56
un deliciu este tiramisul
la 16.06.2010, 18:25
preferatul meu ,abea astept sa fac iar
la 16.06.2010, 21:25
Nu am cuvinte!
la 17.06.2010, 07:10
super!!!!
la 17.06.2010, 18:22
super si La multi ani surori tale5 furcu

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking