Tort Tiramisu

Postat de lilik in Torturi
14 Aug 2011 | 8979 vizualizari
Tort Tiramisu

La acest tort Tiramisu este minunata combinatia pandispan,cafea si delicata crema mascarpone....Din pacate pozele nu sunt prea reusite,insa a fost un deliciu...Reteta cremei este a lui Luca Montersino,un patiser italian si este cea mai fina si delicata pe care am mancat-o pana acum...

Ingrediente

  • PT.BLAT:
  • 6 oua
  • 120 gr faina
  • 120 gr zahar
  • un praf de sare
  • cacao 2 linguri
  • 6 linguri de ulei
  • PT CREMA MASCARPONE:
  • 10 galbenusuri
  • 100 ml apa
  • 340 gr zahar
  • 500 gr mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 pliculet de vanilie
  • PT INSIROPAT:
  • cafea neindulcita
  • PT DECOR:
  • fulgi de ciocolata alba
  • cacao
  • 20 de piscoturi

Mod de preparare

Tiramisu reţeta combinata

Prima data pregatim blatul pentru tort Tiramisu:

Batem albusurile cu zaharul si sarea ca pt bezea, apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si la sfarsit adaugam faina si cacao.

Amestecam usor de jos in sus sa nu se desumfle,apoi punem intr-o tava rotunda,cu inel detasabil, unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins la 180° timp de 25-30 de minute(facem proba cu scobitoarea).Lasam la racit.

Intre timp pregatim crema:

Batem frisca impreuna cu mascarpone,apoi dam la frigider pana pasteurizam galbenusurile.

Punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba la foc mic pana ajunge la 121°(daca nu aveti termometru puteti proba astfel:luati un castronel cu apa rece si va inmuiati degetele,dupa care luam din sirop cu degetele ude si daca se formeaza o biluta elastica atunci este gata).

Cand punem apa cu zaharul pe foc,incepem sa batem galbenusurile cu vanilia si cand siropul este gata punem treptat peste galbenusuri,continuand sa mixam pana compozitia se raceste.

Dam si aceasta crema la frigider si lasam pana sunt complet reci,apoi unim cate o lingura din compozitia de galbenusuri la cea de mascarpone si frisca,pana incorporam totul.Crema obtinuta o dam la rece.

Pregatim si cafeaua,apoi cand toate ingredientele sunt reci ne apucam de asamblat.

Taiem blatul in 2 si pe fundul tavii unde l-am copt punem o parte a blatului pe care o vom insiropa cu cafea neindulcita,deasupra punem jumatate din crema,apoi alt blat,insiropam si punem restul de crema,dupa care dam la frigider cateva ore(o noapte chiar).

A doua zi scoatem inelul,punem pe margine piscoturi(eu le-am glazurat cu ciocolata alba si neagra,dar le puteti pune simple),presaram cacao si fulgi de ciocolata alba.

Mai dam la frigider pana in momentul servirii.

O reteta savuroasa de tort Tiramisu, pentru toti bucatarasii veseli,care au ceva de sarbatorit...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Tiramisu Cheesecake - reteta nr. 800

Postat de oanapl

Desert Tiramisu Cheesecake - reteta nr. 800

Se bagă biscuiții la robotul de bucătărie și se macină fin. Se adaugă cacaua și se omogenizează. Se adaugă untul topit și se omogenizează compoziția. Se pune un inel de tort pe un...

Citeste continuarea

Desert tort Tiramisu pentru copii

Postat de eumimi

Desert tort Tiramisu pentru copii

Punem zeama de la compot intr-un bol si trecem pentru 5-6 secunde piscoturile prin ea. Asezam primul strat de piscoturi pe un platou.  Mixam frisca lichida, apoi adaugam mascarponele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2011, 23:08
Wow!!! Arata atat de delicios! Felicitari Lilik!
la 14.08.2011, 23:14
Saru'mana Ruxy scumpa mea
la 14.08.2011, 23:16
Cu drag Lilik...imi place ca nu pui ouale crude
la 14.08.2011, 23:17
delicios
la 14.08.2011, 23:19
si mie mi-a placut ideea cu pasteurizarea oualelor si am zis sa incerc...am fost tare multumita si o recomand cu drag tuturor

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking