Tiramisu reteta cu biscuiti Amaretti la pahar

Postat de simona72 in Dulciuri
22 Aug 2014 | 6471 vizualizari
Tiramisu reteta cu biscuiti Amaretti la pahar

Tiramisu reţetă originală Biscuitii Amaretti sunt buni daca va plac migdalele. Au un gust intens de migdale asa ca eu pentru acest desert i-am folosit in combinatie cu piscoturile. Daca va plac in mod deosebit ii puteti folosii doar pe acestia, fara sa mai adaugati piscoturi. Oricum ati face, acest desert este delicios, se face rapid si nu necesita coacere...

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • 200 gr piscoturi
  • 200 gr biscuiti Amaretti
  • 250 ml cafea espresso
  • 1 paharel mic de lichior Amaretti
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura cacao

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Piscoturile si biscuitii se zdrobesc folosind robotul de bucatarie, cateva pulsatii sunt suficiente, nu trebuie zdrobiti prea marunt.

In eventualitatea ca nu aveti un robot sau nu doriti sa-l folositi, zdrobiti piscoturile si biscuitii in maini sau pe un prosop de bucatarie curat puneti biscuitii si piscoturile sii ii zdrobiti cu sucitorul. Amestecati biscuitii cu piscoturile, iar pentru decor opriti cativa biscuiti intregi.

Pt crema: mixati frisca cu zaharul, separat amestecati mascarponele cu un tel. Incorporati cele doua ingrediente. Amestecati cafeaua espresso racita cu lichiorul. 

Pt asamblare: pe fundul unor pahare sau cupe puneti un strat de biscuiti si piscoturi. Stropiti piscoturile si biscuitii cu cafea amestecata cu lichior. Adaugati un strat generos de crema, deasupra un alt strat de piscoturi si biscuiti, stropiti cu cafea, iar in mijloc puneti un biscuite intreg pe care l-ati scufundat pt 1-2 secunde in cafea. Pudrati cu putina cacao si dati la frigider pt cel putin 30 minute. Sa fa fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu biscuiti Amaretti la pahar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tiramisu reţetă originală, in cupe cu Ceva Fin de la Delaco

Postat de mena29

Tiramisu reţetă originală, in cupe cu Ceva Fin de la Delaco

  Tiramisu reţetă originală Mixam bine cele 4 galbenusuri cu zaharul dupa care continuam pe baie de abur,vreo 15 minute Lasam sa se raceasca si adaugam branza mascarpone. Separat mixam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2014, 13:34
Ma servesc cu o cupa!
la 22.08.2014, 13:39
Cu mult drag Dya!
la 22.08.2014, 13:40
la 22.08.2014, 13:40
Ce bunatate ne-ai adus ...
la 22.08.2014, 13:41
Ce bunatate

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking