Tiramisu reteta cu crema Dr. Oetker

Postat de Florentina_Cristina in Prajituri
6 Feb 2014 | 5126 vizualizari
Tiramisu reteta cu crema Dr. Oetker

 Nu este Tiramisu reţetă originală, dar merge

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • 2 cutii crema pt. tiramisu de la Dr. Oetker
  • 400 ml lapte rece
  • 400 g piscoturi
  • 350 ml cafea
  • 1 fiola esenta de rom Dr. Oetker
  • cacao
  • 500 g mascarpone
  • 1-2 lingurite zahar
  • 2 pliculete cafea instant

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Se prepara circa 350 ml cafea,se indulceste cu 1-2 lingurite de zahar si se adauga esenta de rom.Se lasa cafeaua sa se raceasca bine.In acest timp se prepara crema, dupa cum urmeaza: se pune intr-un bol laptele rece(obligatoriu lapte pasteurizat,daca folositi lapte normal va trebui fiert si racit bine),se adauga apoi cele 2 cutii de crema Dr. Oetker si se amesteca bine cu mixerul pana se obtine o pasta omogena.Se integreaza apoi in aceasta compozitie cele 500 de grame de mascarpone si se mixeaza in continuare.(2-3 minute).

Cand se raceste cafeaua,se ia pe rand cate un piscot , se insiropeaza in ea,si se aseaza unul cate unul in tava pe toata suprafata.Se adauga un strat de crema si inca unul de piscoturi si tot asa pana epuizam crema si piscoturile.Ultimul strat trebuie sa fie de crema peste care se presara cacao si cafea instant, dupa care se introduce la frigider pentru cateva ore bune sau chiar pana a doua zi.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu crema Dr. Oetker" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie

Blatul: Separati ouale. Mixati spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana bezeaua devine ferma, apoi puneti zeama de lamaie. Galbenusurile le amestecati cu...

Citeste continuarea

Budinca de gris

Postat de ralu_ca

Budinca de gris

Am separat albusurile de galbenusuri, apoi am mixam albusurile pana cand obtinem o spuma aerata. Se adaugazaharul in ploaie, pana cand se obtine o spuma densa. Am incorporat apoi galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2014, 22:03
la 06.02.2014, 22:42
la 06.02.2014, 22:48
testat, gustat, aprobat o bunatate
la 06.02.2014, 23:21
Cam bun,dupa ingrdiente!
la 06.02.2014, 23:49

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking