Ingrediente
- Tiramisu reţetă originală
- 1 pachet mare de piscoturi,
- 1 cutie de 250 g de mascarpone,
- 500 ml frisca lichida,
- 1 plic praf pt crema de vanilie,
- 200 ml lapte,
- 200 g zahar,
- 400 ml cafea cu lapte indulcita (sau doar cafea simpla indulcita),
- 300 g capsuni,
- bilute de ciocolata pt decor.
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Eu am pregatit intai cafeaua si ca sa se raceasca mai repede am amestecat-o cu laptele foarte rece. Prefer sa fie concentrata, asa ca am facut cafea tare cam 300 ml si am completat cu 100 ml lapte.
Intr-un bol am amestecat 200 ml lapte cu zaharul si cu praful pentru crema. Am mixat bine timp de cateva minute pana am obtinut o crema tare.
Am adaugat mascarpone si frisca lichida pe care am mixat-o foarte bine inainte in alt bol.
Am obtinut o crema consistenta si fina, pe care am pus-o 10 minute la frigider, inainte sa o folosesc la tiramisu.
Piscoturile le-am inmuiat in cafea cu lapte si am asezat primul strat.
Peste acest strat de piscoturi am pus jumatate din crema de mascarpone si bucatele de capsuni.
Am asezat si al doilea strat de piscoturi insiropate in cafea, apoi am pus restul de crema si am intins pe toata suprafata.
Nu am decorat prea spectaculos, ci am folosit bombonele pt decor si bucati de capsuni.
Am pus prajitura la frigider pana a doua zi. Este ideal sa servim tiramisu cat mai rece.
Este o prajitura foarte usor de pregatit, foarte gustoasa si racoritoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|