Ingrediente
- 1,5 kg prune fara samburi
- 2 oua
- 2 pachete de piscoturi
- 3 cutii mascarpone a cate 200 g
- 2 linguri tuica de prune de calitate (optional)
Mod de preparare
Tiramisu reţetă adaptata
Se pun prunele intr-o oala la foc mic acoperita cu capac, adaugam tuica,se lasa 15 minute pe foc,apoi se dau prin blender obtinem o pasta mai subtire,daca pasta este groasa adaugam jumatate de cana de apa plata.Lasam la racitit.
Intre timp pregatim crema,batem albusurile spuma dupa care adaugam si galbenusurile,apoi mascarponele,pana la omogenizare.
Cand pasta de prune s-a racit incepem sa montam tiramisu,primul strat va fi cel de pasta ,apoi urmat de piscoturi trecute prin pasta,apoi repetam, ultimul strat fiind cel cu crema de mascarpone. Dam la rece pana a doua zi.Ornam cu fructe de sezon.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|