Ingrediente
- 1 pachet mare piscoturi(4 folii)
- 500 gr.mascarpone
- 200 gr zahar pudra
- 2 oua
- 3 galbenusuri
- 1 plic gelatina transparenta dr.otker
- 50 ml liquore amaretto
- esenta rom,vanilie,migdale(daca nu aveti liquore)
- 300 ml cafea expresso fara zahar
Mod de preparare
Tiramisu reţetă adaptata
Preparam gelatina dupa instructiunile de pe plic in 100 ml apa si o lasam sa se raceasca.
Se freaca spuma galbenusurile, ouale intregi cu zaharul pudra,pana se mareste volumul,se adauga esentele,liquoreul si cate o ling.de mascarpone amestecand acuma incet de jos in sus cu o ling.,adaugam gelatina rece(dar aveti grija sa nu apuce sa se inchege)amestecand usor pana se omogenizeaza.
Intr-o forma dreptunghiulara se pune un rand de piscoturi inmuiate-n cafea,peste, jumate din crema,iara piscoturi inmuiate si crema.Se da la rece cateva ore iar inainte sa o servim pudram deasupra,cacao.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (49)
|