Ingrediente
- 500 ml frisca lichida
- 30 piscoturi Savoiardi
- 250 g mascarpone
- 5 galbenusuri
- 80 ml cafea expresso
- o lingurita cacao
Mod de preparare
Tiramisu reteta clasica
Intr-un castronel se face un sirop din o parte (canita) cafea si doua parti apa.
Se bate frisca cu mixerul si cand e aproape gata se reduce viteza la minim. Se adauga galbenusurile pe rand, iar apoi cate o lingura cu mascarpone pana se incorporeza tot si se omogenizeaza bine.
Se pregateste o tava pe care se aseaza piscoturile dupa ce se scufunda rapid in sirop. Se pun cu partea zaharisita in jos. Peste piscoturi se intinde o portie generoasa de crema, apoi se mai pune inca un rand de piscoturi insiropate si inca un rand de crema. Se "imbraca" totul in crema.
Cacaua se pune intr-o strecuratoare deasa si se cerne peste prajitura.
Se da la frigider si se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta clasica" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|