Tiramisu reţetă cu piure de castane

Postat de mimmi in Dulciuri
14 Feb 2013 | 5006 vizualizari
Tiramisu reţetă cu piure de castane

Tiramisu reţetă cu piure de castane

Ingrediente

  • un pachet piscoturi
  • 500 g piure de castane (congelat sau la borcan)
  • esenta de rom
  • 50 g zahar
  • 20 g gelatina
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

 Tiramisu reţetă cu piure de castane

In poza de ingrediente se vad doar 250 g piure de castane congelat,pe care il lasam la dezghezat la temperatura camerei,pe langa acesta am mai adaugat inca 250 g din borcan)

Inmuiem gelatina in putina apa pentru cca 5 minute,dupa care o topim la bain-marie,insa aveti grija sa nu o fierbeti deoarece isi pierde calitatile. Mixam frisca foarte bine dupa care adaugam si piureul de castane si mai mixam pana se incorporeaza total. Adaugam si gelatina peste frisca si mai mixam inca un minut. Tapetam o tava cu folie de aluminiu. Preparam un sirop din 300 ml apa calduta cu 50 g zahar si esenta de rom dupa gust. Inmuiem piscoturile in siropul de mai sus,le asezam in tava,acoperim cu un strat din piureul de castane si repetam aceasta etapa pana se termina piscoturile si crema. Ultimul strat find de piure de castane. Eu am ornat cu frisca batuta si cacao. Se tine la frigider 2-3 ore. Enjoy !  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu piure de castane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tiramisu reţetă cu crema de castane

Postat de privatelaura

Tiramisu reţetă cu crema de castane

Tiramisu reţetă originală Intr-un castron, punem branza mascarpone, zaharul pudra si laptele dulce. Desfacem usor, cu un tel, branza in lapte, pana se omogenizeaza. Adaugam piureul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2013, 13:11
Nu am mai mancat, dar sigur are un gust bun!
la 14.02.2013, 13:12
la 14.02.2013, 13:19
Ce bine arata!
la 14.02.2013, 13:33
la 14.02.2013, 13:38
Ooooo bun,bun!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking