Ingrediente
- 400 g piscoturi
- 250 g crema mascarpone
- 250 g frisca lichida
- 1 lingurita cafea
- 3 linguri de zahar
- 1 lingura zahar vanilat
- 1 lingurita zahar vanilat Bourbon
- 400 ml cafea neindulcita si racita
- coaja rasa de portocala
- pentru ornat:
- Cacao
- cuvertura de lapte
- ciocolata neagra
- stafide
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Se prepara cafeaua si se lasa la racit.
Se bate frisca lichida (eu am avut Meggle “crème patisserie”) cu mixerul pana devine cremoasa, dar nu tare ca si consistenta. Se adauga si crema mascarpone, o lingurita de cafea, zaharul, zaharul vanilat, zaharul Bourbon si se amesteca bine.
Se inmoaie piscoturile in cafea, insa nu le lasati mult, ci doar le scufundati si le si scoateti pentru a nu se sfarama.
Intr-o tava de cozonac, se asaza pe folie de plastic sau aluminiu un strat de piscoturi, apoi un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi alternand. Ultimul strat e de crema. Se pudreaza cu cacao si ness si se decoreaza dupa inspiratie. Pentru ca sora mea e mare fana a portocalelor, am pus din loc in loc pentru si ea si niste coaja de portocala, tinuta in zahar la borcan, precum si stafide, apoi am razuit ciocolata neagra si cuvertura de lapte (seamana cu ciocolata alba).
Se da la frigider inainte de servire.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/12/tiramisu-5-fara-oua.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta (fara oua)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|