Tiramisu reţetă originală– bagatela toscana

Postat de Zamfira in Prajituri
7 Ian 2017 | 3795 vizualizari

Tiramisu reţetă originală Este varianta mea preferată, este foarte aromată, pufoasă, cremoasă și foarte ușor de făcut. În trecut, denumirea de bagatelă toscană ar fi fost preparată pentru prima dată în Siena, o localitate din  Italia , cu ocazia unei vizite a Marelui Duce Cosimo al III-lea de Medici. Tiramisu se mai numea Supa Ducelui. Mai târziu a primit numele și semnificația pe care o are și în zilele noastre: Tiramisu sau în traducere din italiană Ridică-mă! Acest fapt s-ar fi datorat presupuselor sale proprietăți afrodisiace.

Inapoi la reteta

Comentarii (16)

la 08.01.2017, 10:19
bun

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking