Ingrediente
- Tiramisu reţetă originală
- 3 pachete pișcouturi (aproape 300 g) 12 x 3
- 1 cutie mascarpone (250 g)
- 300 ml frișcă naturală
- 4 linguri zahăr pudră
- 1 esență migdale
- 2 esențe rom
- 2 căni mari cafea la filtru (eventual lavazza, este tare și ceva mai amară)
- cacao pudră (3 linguri)
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Pregătim o cafea tare și o lăsăm să se răcească. Adăugăm esențele, migdale și rom.
Batem frișca naturală cu mixerul până când devine pufoasă și are o tărie destul de consistentă, aproape 10 minute, apoi adăugăm 2 linguri zahăr pudră și continuăm să o mixăm 2-3 minute. Adăugăm mascarpone și încă 2 linguri zahăr pudră. Crema este gata.
Introducem fiecare pișcot în cafeaua rece și aromată. Mișcarea trebuie să fie rapidă, o fracțiune de secundă.
Așezăm primul strat de pișcoturi pe o tavă, eu am folosit modelul 12 pișcoturi x 3 straturi. Acesta este modelul pentru cantitățile de mai sus.
Pe fiecare strat de pișcoturi, punem un strat de cremă și pudrăm un strat generos de cacao.
Ultimul strat trebuie să fie cremă și cacao pudrat.
Lăsăm tiramisu la rece pentru 24 de ore.
O servim alături de o cafea cu frișcă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală– bagatela toscana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|