Tiramisu reţetă originală– bagatela toscana

Postat de Zamfira in Prajituri
7 Ian 2017 | 3796 vizualizari
Tiramisu reţetă originală– bagatela toscana

Tiramisu reţetă originală Este varianta mea preferată, este foarte aromată, pufoasă, cremoasă și foarte ușor de făcut. În trecut, denumirea de bagatelă toscană ar fi fost preparată pentru prima dată în Siena, o localitate din Italia, cu ocazia unei vizite a Marelui Duce Cosimo al III-lea de Medici. Tiramisu se mai numea Supa Ducelui. Mai târziu a primit numele și semnificația pe care o are și în zilele noastre: Tiramisu sau în traducere din italiană Ridică-mă! Acest fapt s-ar fi datorat presupuselor sale proprietăți afrodisiace.

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • 3 pachete pișcouturi (aproape 300 g) 12 x 3
  • 1 cutie mascarpone (250 g)
  • 300 ml frișcă naturală
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 1 esență migdale
  • 2 esențe rom
  • 2 căni mari cafea la filtru (eventual lavazza, este tare și ceva mai amară)
  • cacao pudră (3 linguri)

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Pregătim o cafea tare și o lăsăm să se răcească. Adăugăm esențele, migdale și rom.

Batem frișca naturală cu mixerul până când devine pufoasă și are o tărie destul de consistentă, aproape 10 minute, apoi adăugăm 2 linguri zahăr pudră și continuăm să o mixăm 2-3 minute. Adăugăm mascarpone și încă 2 linguri zahăr pudră. Crema este gata.

Introducem fiecare pișcot în cafeaua rece și aromată. Mișcarea trebuie să fie rapidă, o fracțiune de secundă.

Așezăm primul strat de pișcoturi pe o tavă, eu am folosit modelul 12 pișcoturi x 3 straturi. Acesta este modelul pentru cantitățile de mai sus.

Pe fiecare strat de pișcoturi, punem un strat de cremă și pudrăm un strat generos de cacao.

Ultimul strat trebuie să fie cremă și cacao pudrat.

Lăsăm tiramisu la rece pentru 24 de ore.

O servim alături de o cafea cu frișcă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală– bagatela toscana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura tavalita Sárga mignon

Postat de Mokuska

Prajitura tavalita Sárga mignon

Ouale cu zaharul se bat pana obtinem un aluat alb.  Untul amestecam bine cu mierea si incorporam in oua. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea,  si incet incorporam in aluat....

Citeste continuarea

Prajitura Rasturnata cu Portocale Caramelizate (Reteta Video)

Postat de Ina75

Prajitura Rasturnata cu Portocale Caramelizate (Reteta Video)

Incalzim cuptorul. Taiem portocalele in felii subtiri. Eu inainte le spal foarte bine cu apa calda. Pregatim o tava cu diametrul de 26 cm, in care aranjam feliile de portocala. Presaram...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2017, 19:18
As manca si eu o feliuta... Este una din prajiturile mele preferate.
la 07.01.2017, 19:19
la 07.01.2017, 19:24
buna buna
la 07.01.2017, 19:28
La mulți ani!
la 07.01.2017, 19:31
asa bagatela...

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking