Tli Tli cu pui - Tli Tli B’djedj-reteta algeriana

Postat de Mihaela11_jo in Pui
13 Iul 2012 | 4171 vizualizari

“Tli tli” sau “langues d’oiseaux” sau”orzo” sunt niste paste preparate din faina de gris, in forma bobului de orez. Sunt foarte populare in tarile mediteraneene, tarile Orientului Mijlociu si chiar in sudul Germaniei,  la prepararea diferitelor supe, pilafuri, ardei umpluti, dovlecei umpluti sau chiar fierte, simplu ca garnitura langa diferite mancaruri si sosuri. In unele regiuni, sunt colorate si aromate cu diferite vegetale cum ar fi spanac, sfecla rosie, morcovi; exista companii care produc paste orzo curcubeu, pentru a oferi mancarurilor un aspect mai decorativ. “Ras el hanout” ( capul magazinului sau cel mai fin condiment al magazinului) este un amestec de condimente specific Marocului. Fiecare magazin are reteta sa “secreta”, astfel existand o mare varietate de combinatii in compozitia “ras el hanout”. Principalele condimente din compozitia “ras el hanout” sunt: cardamom, cuisoare, scortisoara, ardei iuti, coriandru, chimin, nucsoara, curcuma; unele retete includ si condimente mai putin cunoscute in Europa, cum ar fi: chufa, semintele paradisului, muguri de trandafir, piperul calugarului, radacina de iris, fructe de padure, piper Cubeba, etc. Este un condiment folosit la diferite mancaruri de carne si pilafuri.

Inapoi la reteta

Comentarii (29)

la 13.07.2012, 01:51
ce bine arata...ma duc la somn ca ma ia foamea
la 13.07.2012, 05:14
doamne ela dar nu ai somn ,cum sa nu te ia somnul la o asa ora si foamea cand privesti asa o prezentare
la 13.07.2012, 06:25
Cum arata! Minunat!
la 13.07.2012, 07:24
minunata!
la 13.07.2012, 08:03
buna buna
la 13.07.2012, 08:18
Nu am cuvinte !
Prezinti totul atat de frumos... ( si in cuvinte , dar si in imagini )
la 13.07.2012, 08:20
Din introducerile tale se pot inspira si pentru concursul cu intrebari
la 13.07.2012, 08:34
Ce minunatie de mancare avem aici, si ce frumos prezentata!!!
la 13.07.2012, 09:02
superba prezentarea
la 13.07.2012, 09:08
frumos si cand privesti dar si cand citesti
la 13.07.2012, 09:30
mama, ce vad eu aici? o minunatie, arata super
la 13.07.2012, 09:49
o prezentare exceptionala!!!!
la 13.07.2012, 09:59
ela
iri_love
mirela
bucataras
motan
ina
poliana
sufletista
mamaie elena
laura
zamfira
la 13.07.2012, 10:06
Va multumesc tuturor
Pastele tli tli le-am cumparat la bazarul de Craciun al ambasadelor straine din Amman, dar abia acum am ajuns sa le gatesc
Multumesc pentru aprecieri la adresa prezentarii, dar uneori o cam "fusheresc", cum se spune la noi in Banat , pentru ca la ora 8.30 trebuie sa plec la cabinet
Va multumesc tuturor pentru prietenie si pentru lucrurile minunate( si mai ales pe cele rapide) pe care le-am invatat de la voi
Ne vedem mai tarziu ca azi am invitati la masa( ziua mea libera!!!!!! ce vreti?) si aseara am stat pana dupa orele 23- vedeti ora de postare a retetei
O zi buna tuturor
la 13.07.2012, 10:45
ce placere imi face sa-ti urmaresc retetele Mihaela
prezentarea superba si informatii interesante si detaliate

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking