Toba de casa

Postat de mamaieelena in Mezel de casa
27 Dec 2011 | 23295 vizualizari
Toba de casa

Nu am fost sigura ca voi face toba deoarece nu am avut burta in care se face de regula toba si mi-am zis sa nu mai fac anul acesta,dar totusi nu am rezistat si cu multi ani in urma am facut aceeasi operatiune adica sa pun compozitia de toba intr-o punga de plastic ;deh asta este ne adaptam

Ingrediente

  • 2 bucati rinichi de porc
  • 1 limba
  • 1 ciolan nu prea mare
  • 1 ureche
  • soric 300 gr
  • 1 splina
  • 300 gr ficat
  • 1 capatana de usturoi
  • foi de dafin, piper boaba si pisat,
  • sare
  • 500 gr carne de porc

Mod de preparare

Am spalat si curatat toate organele de porc si carnea. Am pus apa la fiert si cand a clocotit am rasturnat-o peste ele intr-un lighean metalic si am acoperit pentru 15 minute.

Dupa aceea am pus in apa rece intr-o oala incapatoare tot ce era destinat tobei, dar mai putin limba pe care a trebuit sa o fierb separat deoarece trebuie curatata de pielita de deasupra. Am pus sare, am spumuit si am lasat la foc domol sa fiarba cu toate mirodeniile in oala pana s-au desfacut de pe os. Am lasat sa se raceasca putin le-am scos pe un platou ca sa le pot taia bucati nu prea mici.

Zeama care a ramas de la fierbere organelor de porc am scazut-o la jumatate, ca sa fie mai concentrata, deoarece urma sa pun totul in punga de plastic. Am potrivit de sare, piper, cimbru si usturoi pisat si am umplut punga cu compozitie. De fapt mi-au iesit 3 pungi ca nu puteam face prea groase tobele ca sa pot taia felii. Am si presat-o dand gauri deasupra ca sa iasa aerul din punga daca totusi a mai ramas pe undeva.

Seara era deja inchegata, deci se putea servi. Este f buna si asa.

Pofta mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tobă a la Panacris

Postat de panacris

Tobă a la Panacris

Căpățâna de porc cuățată și spălată bine se pune la fiert cu mirodenii într-un vas încăpător. Separat se fierb organele în multă apă rece, la foc mic cca 30 de...

Citeste continuarea

Platoul cu aperitive de Craciun

Postat de mihaelar63

Platoul cu aperitive de Craciun

  Cantitatile sunt aleatorii si se pun in functie de cate persoane se servesc de pe acest platou .  In prima faza am scos pe blatul de lucru toate ingredientele disponibile pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2011, 14:58
da,da,da imi place mult
la 27.12.2011, 15:07
ce as manca o toba buna facuta in casa
la 27.12.2011, 15:51
cris multumesc
la 27.12.2011, 15:52
dia e atat de simplu de facut ca nu necesita prea multa atentie dar merita e f buna cand e facuta de tine in casa
la 27.12.2011, 16:53
buna buna

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking