Ingrediente
- 2 bucati rinichi de porc
- 1 limba
- 1 ciolan nu prea mare
- 1 ureche
- soric 300 gr
- 1 splina
- 300 gr ficat
- 1 capatana de usturoi
- foi de dafin, piper boaba si pisat,
- sare
- 500 gr carne de porc
Mod de preparare
Am spalat si curatat toate organele de porc si carnea. Am pus apa la fiert si cand a clocotit am rasturnat-o peste ele intr-un lighean metalic si am acoperit pentru 15 minute.
Dupa aceea am pus in apa rece intr-o oala incapatoare tot ce era destinat tobei, dar mai putin limba pe care a trebuit sa o fierb separat deoarece trebuie curatata de pielita de deasupra. Am pus sare, am spumuit si am lasat la foc domol sa fiarba cu toate mirodeniile in oala pana s-au desfacut de pe os. Am lasat sa se raceasca putin le-am scos pe un platou ca sa le pot taia bucati nu prea mici.
Zeama care a ramas de la fierbere organelor de porc am scazut-o la jumatate, ca sa fie mai concentrata, deoarece urma sa pun totul in punga de plastic. Am potrivit de sare, piper, cimbru si usturoi pisat si am umplut punga cu compozitie. De fapt mi-au iesit 3 pungi ca nu puteam face prea groase tobele ca sa pot taia felii. Am si presat-o dand gauri deasupra ca sa iasa aerul din punga daca totusi a mai ramas pe undeva.
Seara era deja inchegata, deci se putea servi. Este f buna si asa.
Pofta mare
Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de casa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|