Toba de casa

Postat de claudiaO in Mezel de casa
8 Ian 2019 | 7663 vizualizari
Toba de casa

Ingrediente

  • 1/2 căpătâna de porc
  • 3 urechi
  • 1 kg carne din pulpa
  • 3 limbi de porc
  • 2 spline
  • 1,5 kg genunchi de porc ( doar rotule cu soric pe ele)
  • Sare după gust
  • Piper
  • Boabe de ienibahar
  • Condimente de cârnați
  • Foi fac un 4-5 buc
  • 5-6 căței de usturoi zdrobiti
  • 2 buc bumbare ( membrana aceea lunguiata si ondulata)

Mod de preparare

Capul de porc il curățăm, eventual mai parlim pe ici pe colo daca mai este nevoie. După ce il spălăm, punem la fiert cu apa rece, cat sa acopere de vreo palma.Tot aici punem si urechile curățate si spălate si genunchii. Punem sare, luam spuma formată, apoi adăugăm foi de fac un, boabe de piper si ienibahar.  Lăsăm să fiarbă bine, pana se desprinde carnea după oase, apoi separăm.

Între timp fierbem si carnea, splinele si limba( si asta se curăță bine de pielite). Lăsăm să se răcească apoi le tăiem fasii mărisoare. Carnea de la cap o tăiem la fel ,eventual dam deoparte surplusul de grăsime de la gusa. 

Condimentam după preferinta cu  piper,condimente cârnați, usturoiul il trecem cu sare si il reluăm cu zeama de la cap. Amestecăm toata compoziția si apoi umplem membranele , nu foarte îndesat, deoarece se strâng la fiert. Inainte de legare nu uitam sa punem si zeama de la cap, în plus față de mujdei. 

Punem la fiert in zeama rămasă de la cap si carne cca 40 min.avand grija sa iltepam ici colo cu un ac  ca sa iasa aerul.

Scoatem tobele  pe o tava si punem un taler greu peste ele pana a doua zi.

Se poate da la fum câteva zile  sau se serveste direct.

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Retete similare

Tobă a la Panacris

Postat de panacris

Tobă a la Panacris

Căpățâna de porc cuățată și spălată bine se pune la fiert cu mirodenii într-un vas încăpător. Separat se fierb organele în multă apă rece, la foc mic cca 30 de...

Citeste continuarea

Platoul cu aperitive de Craciun

Postat de mihaelar63

Platoul cu aperitive de Craciun

  Cantitatile sunt aleatorii si se pun in functie de cate persoane se servesc de pe acest platou .  In prima faza am scos pe blatul de lucru toate ingredientele disponibile pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2019, 10:54
la 08.01.2019, 11:57
la 08.01.2019, 12:01
la 08.01.2019, 12:28
la 08.01.2019, 13:06

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking