Toba de porc

Postat de Pungasa_Rogue in Mezel de casa
21 Dec 2015 | 9774 vizualizari
Toba de porc

Pentru toti iubitorii de mezeluri de casa: va invit sa salivati :D

Ingrediente

  • o jumatate de capatana de porc cu masa de 3,3 kg (carne grasa, carne slaba, ureche, falca);
  • apa;
  • sare;
  • piper negru macinat;
  • un mat gros de porc.

Mod de preparare

Se elimina grasimea de pe capatana, apoi aceasta din urma se spala, se taie in 2-3 bucati mari si se fierbe in apa cu sare intr-o oala sub presiune, circa o ora sau pana cand carnea cade de pe oase.

Daca folositi oala sub presiune, dupa timpul de fierbere, oala se ia de pe foc si se asteapta circa 20 de minute pentru a se racori. Se apasa pe butonul de depresurizare si daca nu mai iese abur, atunci se poate deschide capacul oalei in siguranta.

Se scoate capatana pe o tava, apoi se elimina oasele, ochiul, gingiile si dintii, iar carnea ramasa se taie fasii. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se amesteca.

Se verifica matul, sufland pe el, ca nu cumva sa fie spart. Se umple cu carnea (lejer, pentru a nu se sparge), apoi se leaga cu ata la ambele capete.

Toba se pune la fiert, la foc mic, in apa cu sare, circa 30-40 de minute, si se inteapa din cand in cand cu un ac pentru a nu se sparge matul. Dupa ce s-a fiert, se scoate din apa si se lasa la uscat, presata intre doua tocatoare, cu o greutate deasupra. Se serveste a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Toba

Postat de sufletista

Toba

Intr-o oala adaugam apa,sare,boabe de piper,foaie de dafin,adaugam ingredientele(curatate,spalate inainte) si le fierbem pana se inmoaie urechile si soricul, spumam de cate ori este nevoie. Vom...

Citeste continuarea

Tobă a la Panacris

Postat de panacris

Tobă a la Panacris

Căpățâna de porc cuățată și spălată bine se pune la fiert cu mirodenii într-un vas încăpător. Separat se fierb organele în multă apă rece, la foc mic cca 30 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2015, 20:19
ce bine arata!bravo
la 21.12.2015, 20:22
Bravo !, eu pun si rinichi, limba,inima....
la 21.12.2015, 20:26
buna buna
la 21.12.2015, 20:33
foarte buna
la 21.12.2015, 20:37
super!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking