Tocana cu costite si gat de batal

Postat de mihaelar63 in Oaie
11 Dec 2019 | 3178 vizualizari
Tocana cu costite si gat de batal

 A venit fratele meu in vizita si ma intrebam ce sa-i fac de mancare pe plac. Sotul vine cu sugestia :,, Batal , ca-i place ''. Nu de alta dar poftea si el. Daaca nu aveam cuptorul defect, acolo il puneam. Dar eu zic ca m-am descurcat. Nu am mai ajuns sa fac poze artistice la farfuria cu tocana, mamaliguta si muraturi. Cert este ca se lingeau pe degete de buna ce a fost. Bineinteles urmata de un pahar de vin alb .

Ingrediente

  • 2 kg costite si gat de batal
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe rosii
  • 1 ceapa alba
  • 1 caciulie usturoi
  • 2 linguri pasta ardei cu telina-facuta in casa
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita cimbrisor uscat
  • 1 lingura rasa boia dulce de ardei
  • 1 lingurita cu varf de pasta ardei iuti-facuta in casa
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 legatura patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1.  Carnea se portioneaza si se opareste cu apa clocotita .
  2.  Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt .
  3. Incepeti sa caliti ceapa si usturoiul in ulei pana devin sticloase .
  4.  Puneti  ingredientele  rosii: pasta de rosii, cea de ardei cu kapia , cea de ardei dulci si boiaua .Sarati si amestecati .
  5. Turnati in cratita 1 litru de apa fierbinte si puneti carnea la fiert .
  6. Asezonati cu cimbrisor , foaie de dafin si crengutele de cimbru si rozmarin .
  7. Puneti capacul si fierbeti la foc mediu pana carnea este moale .
  8. Din cand in cand completati cu apa daca este necesar .
  9. La sfarsit piparati si gustati .Sarati daca mai este nevoie .
  10. Dati prospetime tocanei cu mult patrunjel tocat verde .
  11.  Mamaliguta sa fie si ea gata de pus pe masa alaturi de muraturile preferate .

                        Pofta buna sa aveti !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana cu costite si gat de batal" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Muschi de miel in stil oriental pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de CulinaryRainbow

Muschi de miel in stil oriental pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

MODUL DE PREPARARE AL MARINADEI Am curățat și am tăiat ceapa în 4. Am așezat-o împreună cu laptele în vasul robotului. Amestecul obținut l-am strecurat; am avut nevoie...

Citeste continuarea

Pulpa frageda de miel la cuptor

Postat de oanapl

Pulpa frageda de miel la cuptor

Ștergi bine pulpa de miel cu șervet de hârtie și o așezi într-o tavă. Presari sare, piper și boia dulce și o freci bine. Picuri uleiul și o masezi bine. Înfoliezi tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2019, 23:00
Aici e de mine si costite si gat, am ce roade...
la 11.12.2019, 23:47
la 12.12.2019, 07:39
la 12.12.2019, 08:08
la 12.12.2019, 08:25

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking