Ingrediente
- 1 kg cartofi roze
- 3-4 cepe albe
- 1 lingura legume deshidratate
- sare
- 1/2 sticla de amestec rosii si ardei (facut de leoaica)
- apa
- ulei
Mod de preparare
Mai intai, pregatim ingredientele, curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cuburi mai mari. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Asezam o cratita pe foc, lasam sa se incinga si adaugam putin ulei ( cca 100 ml), punem ceapa taiata si lingura de legume deshidratate, lasam sa se caleasca putin, cat se inmoaie ceapa, adaugam putina sare. Apoi punem cartofii si turnam apa cat sa depaseasca cartofii cam de 2 degete, lasam sa fiarba la foc mediu. Cand cartofii s-au fiert, adaugam si amestecul de rosii cu ardei si mai lasam sa scada putin. E fara verdeata, ca noi barbatii familiei nu prea agreem verdeturile gen marar, patrunjel...
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|