Tocana de cartofi cu carnat si carne de porc

Postat de mihaelar63 in Porc
22 Ian 2018 | 5360 vizualizari
Tocana de cartofi cu carnat si carne de porc

 Fie ce o fi, din cand in cand imi este dor de ,, mancarurile de baza ''. Vorbesc de mancarea simpla si gustoasa din copilaria noastra. Ingredientele de baza din aceasta reteta provin din sursa sigura de la tara, carne, cartofi, ceapa, carnat preparat de noi. In acest caz nu are cum sa fie tocana rea .

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 500 gr carnat afumat de porc preparat in casa
  • 500 gr carne porc mangalita
  • 2 cepe
  • 1 lingura boia
  • piper
  • sare
  • codite ceapa verde [ pentru decor ]-patrunjel proaspat nu am avut

Mod de preparare

  1. Curatati si spalati cartofii.
  2. Jumatate din cartofi se taie cuburi mai mari. Jumatate din cartofi se taie cuburi mai mici.
  3. Curatati si tocati marunt ceapa.
  4. Spalti carnea si o taiati cuburi potrivite -cat o cutiuta de chibrituri.
  5. Eu nu am folosit nici un fel de grasime sau ulei pentru ca am pus carnatul la prajit. A fost suficienta grasimea eliberata prin prajirea carnatului.
  6. Cand a inceput sa se elibereze grasime, puneti carnea portionata.
  7. Dupa 5 minute puneti la prajit ceapa.
  8. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga cartofii taiati mai mare si boiaua.
  9. Lasati cartofii sa se prajeasca usor si adaugati apa cat sa se acopere totul. Sarati.
  10. Atentie. Nu prajiti prea mult dupa ce ati adaugat boiaua. Aceasta prin prajire excesiva se arde si devine amaruie.
  11. Acum puteti pune si restul cartofilor taiati mai marunt. Ei vor fierbe mai repede si vor asigura o consistenta sosului.
  12. Dupa 15 minute gustati si vedeti daca carnea si cartofii sunt suficient fierti.
  13. Condimentati cu piper.
  14. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  15. Serviti tocana de cartofi cu verdeata presarata deasupra.
  16. Merge foarte bine cu muraturi. Noi am servit cu moare [ zeama de varza acra]

            Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de cartofi cu carnat si carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana mixta cu carnati de casa

Postat de eumimi

Tocana mixta cu carnati de casa

Taiem carnatii rondele, iar carnea o tocam cubulete.  Punem carnatii si carnea in ulei incins la calit pentru 4-5 minute, apoi adaugam ceapa tocata si mai lasam cateva minute pana cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2018, 20:52
la 22.01.2018, 20:52
Doi carnati va rog, dar fara cartofi ca-s la cura....
la 22.01.2018, 20:57
O portie, te rog! Plus niste muraturi!
la 22.01.2018, 21:01
Cleme trei au fost de toti . Dar mai facem rost
la 22.01.2018, 21:02
Katty cu mare drag

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking