Ingrediente
- 3 cepe mari
- 5 ardei grași (capia sau gogoșari)
- 5 roșii mari
- 2 morcovi
- 75-100 ml ulei
- sare
- piper
- 8 cartofi sau 150 g de orez
Mod de preparare
Se toarnă uleiul într-o cratiță, se taie ceapa mărunt și se pune la călit până ce devine transparentă ca sticla, apoi se adaugă ardeii tăiați mărunt și morcovii dați prin răzătoarea mare și se lasă la rumenit după care se adaugă roșiile, de asemenea tăiate mărunt.
Se lasă să fiarbă la foc mic până ce scade. Se adaugă sare și piper, după gust. Se amestecă mereu ca să nu se prindă de fundul cratiței.
Tocană de legume se poate servi cu cartofi natur, sau în amestec cu orez fiert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|