Ingrediente
- 500 g carne macra de porc
- 100 ml ulei de masline
- 50 gr unt
- 2 cepe galbene
- 1 ceapa rosie
- 2 morcovi
- 1 radacina pastarnac
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina telina mica
- 1 dovlecel mic
- 1 ardei kapia
- 1 ardei gras
- 1 rosie
- 3 capatani mici de usturoi
- 2 linguri ketchup dulce
- 1 lingura ketchup picant
- un praf cimbru
- un praf oregano
- un praf busuioc
- 2 foi dafin
- 1 lingura sare
- apa cat sa fie totul acoperit
Mod de preparare
Curatam si spalam bine legumele, apoi le impartim in doua.
Jumatate din legume le taiem in cuburi, sau diverse forme, iar pe cealalta jumatate o maruntim in robot.
Carnea o taiem in cuburi mai micute.
Punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital uleiul si untul, adaugam carnea, presaram sare peste ea, adaugam legumele taiate, presaram condimentele, foile de dafin, apoi adaugam legumele trecute prin robot si ketchupul, mai presaram putina sare si amestecam totul.
Adaugam apa cat sa fie ingredientele acoperite, acoperim vasul cu capacul din dotare, conectam aparatul la sursa de curent si setam modul slow pentru un interval de 4 ore.
Cu 20 de minute inainte de expirarea timpului, eu am ridicat capacul si am incercat daca s-a preparat mancarea, apoi am mai asezonat-o cu condimente si sare si am amestecat usor in vas.
Dupa deconectarea aparatului de la sursa de curent, adaugam in vas patrunjelul tocat.
Servim tocana cu muraturi sau salata.
Este tare gustoasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu carne de porc la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|