Ingrediente
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 2 cepe rosii
- 200 g fasole verde
- 200 g ciuperci de padure
- 400 g rosii in suc
- 4 linguri ulei de masline
- 1 varf cutit cimbrisor
- 1 varf cutit menta uscata
- 1 varf cutit rozmarin
- 1 lingurita ierburi de gradina
- 1 varf cutit curry
- boai de ardei
- sare
- piper
- 1 cm ghimbir
- 3-4 catei usturoi
- 5 oua
- patrunjel verde
Mod de preparare
Curatam vanata, dovlecelul, le taiem cubulete si asezam intr-o sita, presam sare deasupra si lasam 20 min.
Calim ceapa tocata in uleiul incalzit, adaugam condimentele si lasam cateva secunde dupa care adaugam vanata, lasam 2-3 min, dupa care adaugam dovlecelul, fasolea, ciupercile, 1 cana de apa si lasam pe foc cca. 10-15 min.
Adaugam rosiile cu suc, usuturoiul pisat, ghimbirul dat prin razatoarea mica. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Turnam in tava unsa cu ulei si facem 5 gauri in tocanita, spargem ouale in fiecare gaura.
Dam tava la cuptorul incalzit pana ce ouale sunt gata.
La final adaugam patrunjel verde tocat si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu ou" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|