Tocana de linte

Postat de cristinne in Mancaruri de post
16 Iul 2010 | 20822 vizualizari

LIntea inseamna in latina lentila - din cauza formei de lentila i-a ramas numele acestei"fasole" linte. Datorită timpului de fierbere redus, lintea este o excelentă alternativă la fasole, în preparate.Conţinutului ridicat de fibre, acird folic, fier, magneziu, fosfor şi proteină dar şi conţinutului extrem de scăzut de grăsimi si fara colesterol , plaseaza lintea pe locurile fruntase in categoria alimentelor sanatoase! Lintea este foarte bogata in molibden. Molibdenul arde grasimile sanguine, ajuta la formarea hemoglobinei sau imbunatateste metabolismul celular. Este recomandata mamelor care alapteaza.

Inapoi la reteta

Comentarii (2)

la 10.08.2018, 18:47
Foarte bine explicata.Multumim.
la 07.06.2021, 16:49

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking