Ingrediente
- 1,5 kg carne manzat(pulpa)
- 10 cepe verzi
- 4 cepe mari
- 3 ardei rosii mari
- 3 rosii decojite
- 300 ml suc de rosii(1 cana)
- 1 capatana de usturoi(autohton...ala e mai mic)
- un tub pasta de gulas dulce
- 1 lg.otet balsamic
- boia de ardei dulce
- frunze de telina
- 2 cuburi concentrat de vita
- sare,piper
Mod de preparare
Am pus ceaunul la incins cu 100 ml ulei,am adaugat carnea taiata cubulete si cand s-a prajit bine pe toate partile,am adaugat ceapa(mai putin cozile de la ceapa verde),am calit putin ceapa,am adaugat 2 lg.rase cu boia de ardei dulce,tubul de pasta de gulas si am pus aprox.1 l apa fierbinte.Am lasat la foc pana a fiert carnea(daca scade apa mai adaugati apa fierbinte si asta pana e fiarta carnea...eu de data asta,luand plasa cu carnea,am adaugat cred ca vreo 10 l in total).
Cand carnea e fiarta si apa a scazut binisor,am adaugat sucul de rosii,rosiile,frunzele de la ceapa verde si ardeiul,am mai lasat sa fiarba cam 5-10 min.(depinde cu e focul de tare)amestecand din cand in cand,am pus otetul balsamic,usturoiul pisat, 2 cuburi concentrat de vita,sare si piper dupa gust si am mai lasat sa dea in cateva clocote,dupa care(in sfarsit)am luat ceaunul de pe foc si am pus frunzele de tenina taiate marunt.
Noi am mancat cu mamaliguta(la mosie facem cura de mamaliga),dar se poate cu ce garnitura doriti.
Sa aveti pofta!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de manzat la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|