Tocana de manzat la ceaun

Postat de kamy in Vita
18 Noi 2010 | 22681 vizualizari
Tocana de manzat la ceaun

Initial eu am cumparat manzat dar cred ca a fost strabunica vacilor,asa de greu a fiert. Ne-am pierdut toti rabdarea(mai ales Sabina...sa urmariti in poze cum le pierea zambetul...incetul cu incetul).In fine...dupa vreo 5 ore am mancat si noi si a fost chiar f bun sau ne era prea foame. Tot in week-end-ul care a trecut s-a intamplat...asa ca ...nu mai am

Ingrediente

  • 1,5 kg carne manzat(pulpa)
  • 10 cepe verzi
  • 4 cepe mari
  • 3 ardei rosii mari
  • 3 rosii decojite
  • 300 ml suc de rosii(1 cana)
  • 1 capatana de usturoi(autohton...ala e mai mic)
  • un tub pasta de gulas dulce
  • 1 lg.otet balsamic
  • boia de ardei dulce
  • frunze de telina
  • 2 cuburi concentrat de vita
  • sare,piper

Mod de preparare

Am pus ceaunul la incins cu 100 ml ulei,am adaugat carnea taiata cubulete si cand s-a prajit bine pe toate partile,am adaugat ceapa(mai putin cozile de la ceapa verde),am calit putin ceapa,am adaugat 2 lg.rase cu boia de ardei dulce,tubul de pasta de gulas si am pus aprox.1 l apa fierbinte.Am lasat la foc pana a fiert carnea(daca scade apa mai adaugati apa fierbinte si asta pana e fiarta carnea...eu de data asta,luand plasa  cu carnea,am adaugat cred ca vreo 10 l in total).

Cand carnea e fiarta si apa a scazut binisor,am adaugat sucul de rosii,rosiile,frunzele de la ceapa verde si ardeiul,am mai lasat sa fiarba cam 5-10 min.(depinde cu e focul de tare)amestecand din cand in cand,am pus otetul balsamic,usturoiul pisat, 2 cuburi concentrat de vita,sare si piper dupa gust si am mai lasat sa dea in cateva clocote,dupa care(in sfarsit)am luat ceaunul de pe foc si am pus frunzele de tenina taiate marunt.

Noi am mancat cu mamaliguta(la mosie facem cura de mamaliga),dar se poate cu ce garnitura doriti.

Sa aveti pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de manzat la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute cu sos alb

Postat de gaby_d

Chiftelute cu sos alb

Ceapa curatata si spalata o tai rondele si o calesti doua minute in ulei. Cureti cartofii spalati si-i dai pe razatoare. Painea o inmoi in lapte rece apoi o storci bine in mana. Amesteci...

Citeste continuarea

Steak cu orez si sofran

Postat de susu

Steak cu orez si sofran

Sofranul se dizolva in putin vin fierbinte dupa care se strecoara de firicelele acelea rosii. Calim usturoiul in unt si ulei de masline, adaugam orezul la calit si la sfarsit albitura rasa si 1...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2010, 19:40
wow ce bine arata , pacat ca nu pot lasa inca furculitele
la 18.11.2010, 20:19
vai ce ai facut...vreau
la 18.11.2010, 20:20
sylvia...ms
la 18.11.2010, 20:21
rocsi...da nu mai e de duminicacand fac te anunt
la 19.11.2010, 09:10
la ceaun iese fain

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking