Tocana de pui cu legume

Postat de sufletista in Mancaruri cu carne
16 Apr 2015 | 3948 vizualizari
Tocana de pui cu legume

M-am inspirat de la Merisor

Ingrediente

  • 1 pui
  • 500 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 radacina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina
  • 1 pastarnac
  • 2 ardei
  • 5 catei usturoi
  • 3 linguri pasta de rosii
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • rozmarin
  • oregano
  • 4 frunze leurda
  • boia de ardei
  • foi de dafina
  • apa

Mod de preparare

Puiul il spalam, il portionam in bucati.Intr-o oala punem puiul, sare si apa cat sa il acopere.

Il lasam sa fiarba cca 10 minute, dupa care il prajim pe ambele parti.

Scoatem carnea intr-o tava pe care o vom acoperi.

In uleiul in care am prajit  carnea adaugam legumele tocate, rondele si lasam sa se patrunda putin.

Scoatem legumele si le adaugam peste carne.

In grasimea de la legume (mai adaugam grasime de la apa in care am fiert carnea) adaugam cartofi, rozmarin, sare, piper, boia de ardei, oregano si ii lasam cca 10 min.

Ii scoatem, adaugam leurda tocata si ii adaugam peste legume.

Adaugam 1 cescuta apa, foile de dafin si dam la cuptorul incalzit cca 20 min.

Scoatem tava si adaugam pasta de tomate si usturoiul tocat, dam din nou la cuptor pentru inca cca 5 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana taraneasca de pui

Postat de eumimi

Tocana taraneasca de pui

Fierbem carnea de pui si oprim supa. Prajim apoi carnea de pui, doar cat sa o rumenim putin. In acelasi ulei in care am rumenit carnea de pui, calim ceapa taiata julienne pentru 7-8 minute....

Citeste continuarea

Tablou cu un altfel de ostropel

Postat de Constelatialeu

Tablou cu un altfel de ostropel

Mai intai am spalat pieptul de pui ( dezosat si fara pielita), apoi l-am pus cu apa cu un pic de sare si l-am dat intr-un clocot. L-am scos din apa si l-am lasat putin sa se raceasca, apoi l-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2015, 19:05
imi place
la 16.04.2015, 19:11
buna!
la 16.04.2015, 19:26
Bună tocănița!
la 16.04.2015, 19:40
Ce bunatate!
la 16.04.2015, 19:40

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking