Tocana de pui cu sofran - reteta tunisiana

Postat de carla27carla in Pui
7 Mai 2016 | 3234 vizualizari
Tocana de pui cu sofran - reteta tunisiana

Reteta o am de la un coleg de al meu tunisian.

Ingrediente

  • 3 pulpe inferioare de pui
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa alba
  • 3 catei de usturoi
  • 1/4 ardei kapia rosu
  • 2 rosii
  • 1 ardei iute
  • 1 lime
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei 50 ml
  • sofran macinat 1/4 lingurita

Mod de preparare

Se spala carnea de pui si se da jos pielita de pe pulpe, pieptul se taie cubulete. Intr-o tigaie adanca se pune uleiul, se presara putin sofran si apoi se pune carnea de pui la prajit. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca feliute subtiri. Se adauga peste carne cand aceasta s-a albit putin. Ardeiul kapia se taie rondele subtiri si se pune peste carne. Rosiile se spala si se taie cubulete si se adauga in tigaie. Ardeiul iute se taie felii subtiri si se pune si el in tigaie. Se amesteca toate, se pune capac si se lasa sa se innabuse. Se presara sare si piper, coaja si zeama de la lime si se adauga apa cu sofran  cat sa acopere carnea. Se pune capacul si se lasa sa fiarba inabusit. Cand carnea este fiarta  se ia capacul si se lasa sa scada un pic sosul.Frunzele de patrunjel se spala si se toaca marunt si se pun in tigaie la sfarsit. Se amesteca si se stinge focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de pui cu sofran - reteta tunisiana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Piept de pui cu coppa si cascaval la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Piept de pui cu coppa si cascaval la cuptor

Pieptul de pui se curata, se spala, se usuca cu un servet de bucatarie, se taie si se condimenteaza pe ambele parti. Se pune o frunza de busuioc, felii de coppa si felie de cascaval. Se...

Citeste continuarea

Aripioare de pui la gratar

Postat de sufletista

Aripioare de pui la gratar

Intr-un bol, adaugam sosul de soia, uleiul de masline, ghimbirul, usturoiul trecut prin presa, zaharul,piperul, boia de ardei dupa gust, busuiocul, vinul si amestecam bine. Trecem fiecare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2016, 19:59
Ce bunatate!
la 07.05.2016, 20:22
la 07.05.2016, 20:26
la 07.05.2016, 20:28
la 07.05.2016, 20:34

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking