Ingrediente
- 1 kg carne de vita, coaste si pulpa de vita, taiata bucati mai mari spalata si scursa de apa
- 4-5 catei usturoi zdrobiti cu cutitul
- 300 ml vin rosu dulce
- 1 cutie rosii taiate cubulete
- 1 crenguta rozmarin
- 3 linguri ulei masline
- sare si piper dupa gust
- apa sau supa de legume optional
Mod de preparare
Intr-o tigaie incapatoare, turnam uleiul.
Cand uleiul s-a incalzit, adaugam usturoiul si-l calim pana devine auriu spre maroniu. Il scoatem din tigaie si-l aruncam.
Adaugam bucatile de carne si o rumenim pe toate partile.
Adaugam vinul si-l lasam neacoperit sa fiarba pana se evapora, cam 10 minute.
Adaugam crenguta de rozmarin si rosiile cubulete.
Acoperim tigaia si lasam la foc mic cam o ora si jumatate,amestecand din cand in cand.
Daca este necesar, mai adaugati putina apa sau supa.
La sfarsit potriviti de sare si piper.
Se serveste cu orez, cartofi natur sau copti la cuptor.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de vita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|