Tocana de vita

Postat de Ksenya in Vita
13 Noi 2017 | 6580 vizualizari
Tocana de vita

O reteta ce necesita mai multa rabdare, deoarece se prepara intr-un timp mai indelungat. Rezultatul insa  este pe masura asteptarii.

Ingrediente

  • 1 kg carne de vita, coaste si pulpa de vita, taiata bucati mai mari spalata si scursa de apa
  • 4-5 catei usturoi zdrobiti cu cutitul
  • 300 ml vin rosu dulce
  • 1 cutie rosii taiate cubulete
  • 1 crenguta rozmarin
  • 3 linguri ulei masline
  • sare si piper dupa gust
  • apa sau supa de legume optional

Mod de preparare

Intr-o tigaie incapatoare, turnam uleiul.

Cand uleiul s-a incalzit, adaugam usturoiul si-l calim pana devine auriu spre maroniu. Il scoatem din tigaie si-l aruncam.

Adaugam bucatile de carne si o rumenim pe toate partile.

Adaugam vinul si-l lasam neacoperit sa fiarba pana se evapora, cam 10 minute.

Adaugam crenguta de rozmarin si rosiile cubulete.

Acoperim tigaia si lasam la foc mic cam o ora si jumatate,amestecand din cand in cand.

Daca este necesar, mai adaugati putina apa sau supa.

La sfarsit potriviti de sare si piper.

Se serveste cu orez, cartofi natur sau copti la cuptor.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de vita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancarica taraneasca cu carne de vita

Postat de oanapl

Mancarica taraneasca cu carne de vita

Speli carnea, o fasonezi, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă cu sare. Speli bine cartofii și îi pui la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. Toci ceapa...

Citeste continuarea

Tocana de legume cu galbiori si frigarui

Postat de simona72

Tocana de legume cu galbiori si frigarui

Ne pregatim ingredientele pentru tocanita. Fiind foarte cald afara am preferat sa fac tocanita la aparatul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Se cupleaza aparatul la sursa de curent, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2017, 19:01
Foarte bună și consistentă !
la 13.11.2017, 19:12
gustoasa
la 13.11.2017, 19:24
la 13.11.2017, 19:47
Yammy
la 13.11.2017, 20:16
mmm...ce bunatate!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking