Tocana de vitel- Blanquette

Postat de ctlina in Vita
3 Mai 2015 | 3110 vizualizari

Originea exactă (locul și data) a "blanquettei" nu este evidenta: regiunea Lyon, Picardia, Burgundia, etc ...O primă versiune scrisa se găsește în cartea de bucate a lui Vincent La Chapelle în 1735. În 1837 Jules Gouffre, nu mai folosește resturi de friptură cum se obisnuia, dar are o rețetă cu carne de vitel cruda, care apoi trebuie să fiarba. Ea a devenit una dintre cele mai vechi rețete din gastronomia franceză, o reteta esențiala, un simbol al tradiției culinare.

Inapoi la reteta

Comentarii (6)

la 03.05.2015, 11:54
o bunatate
la 03.05.2015, 12:37
Buna trebuie sa fie!
la 03.05.2015, 13:50
la 03.05.2015, 14:38
bun bun
la 03.05.2015, 15:14
O ce deliciu . Trebuie sa incerc si eu aceasta reteta
la 04.05.2015, 08:19
Buna!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking