Ingrediente
- 1,2 kg de carne de vițel
- 5 morcovi
- 3 praz
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 telina tulpină
- 1-2 lingurite sare
- piper, cimbru
- 20 cl de vin alb
- 300 g ciuperci
- 30 gr unt (pentru ciuperci)
- 40 gr unt (pentru sos)
- 2 linguri faina
- 2 galbenusuri de ou
- 100 ml smântână
Mod de preparare
Se curata morcovii, usturoiul si ceapa. Se toaca marunt prazul, usturoiul si ceapa. Se taie morcovii în rondele.
Se pun la fiert 2 litri de apă într-o oală mare, scufundați carnea in apa fierbinte timp de aproximativ un minut pentru a o albi.
Se scurge carnea si se clăteste bine cu apă rece. Puneti carnea in oala minune.
Adaugati ceapa, usturoiul, prazul, morcovii, telina si cimbrul. Sarati, piperati și adaugati vinul.
Se adaugă apă astfel încât carnea și legumele sunt acoperite.
Închideți capacul si se gateste timp de 20 de minute din momentul în care supapa fluiera. Se spală ciupercile și se taie în felii. Le gatiti intr-o tigaie cu unt timp de zece minute. Rezervati.
Deschideți oala minune. Scoateti carnea și legumele, strecurati si pastrati zeama.
Punem carnea si legumele din nou in oala.
Se topește 40gr de unt într-o tigaie. Atunci când este topit, se adauga faina toata și se amesteca pana se usuca timp de 2-3 minute. S
e toarnă deasupra 80 cl de zeama si se lasa sa se ingroase.
Se toarnă sosul alb peste carne și legume. Adaugati ciupercile.
Se amestecă 2 galbenusuri de ou cu smantana.
Se adauga și se amestecă, fiind atent ca preparatul nu fiarba.
Gustati, sarati daca este nevoie si serviti cu orez- reteta aici.
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de vitel- Blanquette" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|