Tocana din carne de porc cu ardei copt

Postat de ela2015 in Porc
25 Feb 2016 | 4259 vizualizari
Tocana din carne de porc cu ardei copt

Bun găsit!  Astăzi vă prezint un tip de mâncare simplu, făcut din câteva ingrediente și condimente bine alese și combinate pentru un gust armonios, plăcut și vibrant!   Particip cu această rețetă la noul concurs DE LA BUCATAR LA JUSTITIAR  Godina!

Ingrediente

  • 800 gr. carne de porc (pulpă de porc);
  • 2 morcovi;
  • 8 cepe mărunțele;
  • 1 rădăcină de păstârnac;
  • 4 ardei Kapia copți (eu am folosit congelați, dar se găsesc de cumpărat și la borcan);
  • 200 ml. supă concentrată;
  • 200 ml. suc de roșii gros (făcut în casă);
  • 5 linguri de ulei pentru prăjit;
  • 10 boabe de piper;
  • 2-3 foi de dafin;
  • sare după gust;
  • pătrunjel proaspăt tocat.

Mod de preparare

Tăiem carnea cuburi potrivite (eu le tai mai mici ca să se pătrundă mai repede și mai ușor).

Într-o tigaie, încingem uleiul și adăugăm carnea. O lăsăm să se rumenească pe toate parțile, învârtind- destul de des până își lasă sucul.

În timp ce carnea se înăbușă la foc mediu spre mic, pregătim legumele (spălat, curățat, tăiat) și le adăugăm în tigaie:

- curățăm morcovii, îi tăiem rondele subțiri și îi adăugăm peste carnea din tigaie;

- continuăm cu cepele: le curățăm, le tăiem juliene și le adăugăm în tigaie peste celelalte ingrediente;

- curățăm păstârnacul și îl tăiem rondele la fel de subțiri ca cele de morcov; îl punem în tigaie.

Dacă este nevoie de lichid în tigaie se adaugă treptat supă caldă (carnea va fierbe mult mai ușor și se previne arderea).

Când legumele și carnea sunt pe  trei sferturi fierte (se pătrund destul de ușor, fără să se terciuiască) punem ardeii copti tăiați fâșii, condimentele (câteva boabe de piper și 2-3 frunze de dafin rupte ușor) și sucul de roșii. Amestecăm, acoperim tigaia și lăsăm să mai fiarbă 10-15 minute pentru ca toate ingredientele să-și ia gust și aromă.  

Oprim focul și ornăm cu pătrunjel proaspăt tocat.

Servim mâncarea caldă, cu mămăliguță, murături, ardei iuți sau smântână!

Poftă bună! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana din carne de porc cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Retete similare

Purcel cu morcovi si mazare verde

Postat de mihaelar63

Purcel cu morcovi si mazare verde

Carnea de purcel era o bucata banala de carne care la inceput nu-mi spunea mare lucru . Am tras cu ochiul la proviziile de legume congelate care trebuiau folosite rapid pentru ca...

Citeste continuarea

Sarmale cu carne si cimbru

Postat de Patricia_Iordache_79

Sarmale cu carne si cimbru

Din cele doua verze murate, scoatem foi cat mai egale ca dimensiune, le taiem cotoarele astfel incat sa le putem rula cu usurinta si sarmalele sa aiba un aspect frumos.   Pregatim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2016, 06:30
Ce bună e cu ardei copt!
la 25.02.2016, 08:16
DElicioasa !
la 25.02.2016, 08:26
Super bunatate. ce bine arata...hmm si ce aroma are ...
la 25.02.2016, 08:30
buna buna
la 25.02.2016, 08:54
Ce mancarica buna!!! Imi place mult!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking